Slaveno "Winchester" šauteņu biznesa mantiniece Sāra Vinčestera, sekojot spiritisma seansā saņemtiem norādījumiem no it kā nelaiķa vīra, Kalifornijā uzbūvēja 160 istabu savrupmāju ar dažādām dīvainībām - durvīm, kas ved uz nekurieni, un teju visur iekodētu skaitli 13. Tā joprojām tiek uzskatīta par vienu no spocīgākajām mājām ASV. Tiešsaistes žurnāls "Klik" aicina tajā ielūkoties!

"Winchester Repeating Arms Company" 1866.gadā nodibināja Olivers Vinčesters, kurš savu karjeru iesāka kā apģērbu ražotājs, bet milzu bagātību un slavu, protams, ieguva ieroču biznesā. Vinčestera šautenes kļuva pazīstamas kā "ieroči, kas iekaroja Rietumus". Un ne tikai Rietumus vien - ar "Winchester" šautenēm 19.gadsimta nogalē tika bruņoti Krievijas armijas latviešu strēlnieku bataljoni, un arī Pirmā pasaules kara laikā tās iepirka Krievija.

Olivers Vinčesters nomira 1880.gadā, un pēc četriem mēnešiem no tuberkulozes mira arī viņa vienīgais dēls Viljams Virts Vinčesters, kurš uzņēmumā bija atbildīgs par finansēm. Par impērijas mantinieci kļuva Viljama sieva Sāra Vinčestere. Nostāsti vēsta, ka sērojošā atraitne esot centusies rast kādu mierinošu vārdu pie garu izsaucēja, taču tā vietā viņai tikusi nodota baismīga ziņa no aizsaules. Runājot Viljama vārdā, spiritists pavēstīja, ka Sāru vajājot atriebes kāri gari un ka viņai esot jābūvē māja, kur mitināties gan viņai pašai, gan visām no "Winchester" šautenēm kritušajām dvēselēm. Kamēr notiks mājas būvniecība, tikmēr Sāra dzīvos. Kad tā apstāsies, aprausies arī Sāras dzīve.

1884.gadā Sāra Vinčestere iegādājās nepabeigtu zemnieku māju Sanhosē, Kalifornijā, pārcēlās uz turieni no Konektikutas un sāka būvniecību, kas teju bez pārtraukuma turpinājās līdz pat viņas nāvei. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X