Piedzēries šoferis izraisa negadījumu Juglā un tiek notverts tikai Murjāņos (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pamatīgas nepatikšanas sev un citiem pirmdien, 22.februārī, sagādāja kāds Audi vadītājs. Viņš vispirms uztriecās šķērslim Juglā, par ko tika informēta policija. Kad tās darbinieki ieradās norādītajā vietā, sadursmes izraisītājs jau bija aizbraucis un sākās viņa meklēšana. Policistiem bija zināms automašīnas reģistrācijas numurs un tās virsbūvi rotāja svaigi bojājumi, tāpēc kājās saceltajām tuvējām ekipāžām vaininieks nebija jāmeklē ilgi - viņš tika pamanīts uz Vidzemes šosejas, netālu no Garkalnes, kur bija izraisījis avāriju ar kādas ģimenes Toyota. 

“Braucu pa pirmo joslu, cilvēks ieskrēja aizmugurē. Viņu mazliet sanesa, bet kā viņš brauca, tā arī aizbrauca. Pilnīgi iespējams, ka viņu tas radars arī piefiksēja, jo nez vai viņš nometa ātrumu,” stāsta “Toyota” vadītājs Laimonis. Aiz viņa mašīnas braucošā auto vadītāja bija lieciniece avārijas izraisītāja pārgalvībai arī Rīgas ielās iepriekš, kur Audi vadītājs izpildījis visādus “brīnumus”. Laime nelaimē - Laimoņa tojotai dzērājšoferis trāpīja taisni pa aizmuguri un, lai gan sitiens bija spēcīgs, mašīnas savaldīšana viņam grūtības nav sagādājusi.

Pateicoties citiem braucējiem, kuri par pārkāpēju ziņojuši policistiem, agresoru izdevies sekmīgi panākt. “Audi” apturēts autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža sākumā. Kā raidījumam pastāstīja VP Ceļu policijas bataljona jaunākais inspektors Ģirts Zvaigzne, pārkāpējam būs sods par divu ceļa satiksmes negadījumu notikuma vietu atstāšanu, par to neziņojot noteiktā kārtībā, transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām - tās viņam jau ir atņemtas, jo ir sasniedzis noteiktu soda punktu skaitu. Negadījumos cilvēki nav cietuši, bojāta vien manta.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Aizturēšanas vietā savu situācijas redzējumu pastāstīt izdomāja arī pats avāriju izraisītājs, kurš “Degpunktā” rādīja nepieklājīgus žestus. Viņš gan noraidīja faktu, ka pats sēdējis pie “Audi” stūres. Viņš esot atbraucis vien uzzināt, kas par vainu, un neviens nevienā brīdī arī neesot pārliecinājies, kurš ir bijis pie mašīnas stūres.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Vēlāk viņš gan piebilda, ka negadījuma izraisīšanas brīdī viņš bijis “Audi” automašīnā, taču kā pasažieris un negadījuma izraisīšanā vainojams “Toyota” šoferis, kurš pēkšņi izbraucis priekšā uz 95 - 98 kmh braucošajam “Audi”, bet tā vadītājs nav paguvis nobremzēt, lai gan pedāli spiedis "kā traks".

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lai kā, vīrietis, cenšoties novelt vainu uz “Toyota” šoferi, tā arī nespēja parādīt, no kurienes “Toyota” izbrauca priekšā “Audi”, jo ceļa posmā nav nevienas izbrauktuves vai krustojuma.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pēc īsas sarunas policisti paaicināja vīrieti veikt atkārtotu alkohola pārbaudi, un alkometrs uzrādīja vairāk nekā 1,6 promiles. Aizturētais tika aizvests uz iecirkni.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta
Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu