Jēkabpilī pazudis lielgabals no padomju memoriāla (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielgabals
Lielgabals Foto: Valsts policija

Trešdien, 24. februārī, ap pulksten 9.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Jēkabpilī, Rīgas ielā 205, no piemiņas vietas ir nozagts piemineklis – lielgabals. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Valsts policija aicina atsaukties aculieciniekus, kuri laika posmā no 23. līdz 24. februārim minētajā adresē ir manījuši kādas personas vai transportlīdzekļus, kas liecinātu par artefakta – lielgabala zādzību. Ikvienu, kurš var sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju, lūdzam zvanīt pa tālruņa numuru 110.

Jēkabpils vicemēre: Lielgabala pazušana no memoriāla neveicina situācijas risinājumu likumīgā ceļā

Lielgabala pazušana no padomju memoriāla neveicina situācijas risināšanu likumīgā ceļā, ceturtdien, komentējot objekta zādzību, domes sēdē pauda Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola (P).

Viņa atzina, ka šonedēļ pilsētas vārds atkal izskanējis negatīvā gaismā, jo nozieguma pastrādāšana nekad nav atbalstāma. "Nozieguma izdarītājiem varbūt ir kādi citi mērķi, kuri nav noskaidroti," atzina vicemēre.

Viņa informēja, ka pagājušajā nedēļā ir nosūtīta vēstule Brāļu kapu komitejai, lai veicinātu jautājumu par zem memoriāla apglabāto karavīru mirstīgo atlieku pārapbedīšanu.

"Noteikti nav atbalstāma šāda pretlikumīga darbība, apejot noteikto kārtību. Šāda rīcība neveicina situācijas risinājumu likumīgā ceļā. Jebkura gadījumā šo vietu mums vajadzēs sakārtot, un tālāk mēģināsim sakārtot šo jautājumu," solīja Ozola.

Savukārt pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis lielgabala pazušanu nodēvēja par "jocīgu notikumu", jo neviens neesot domājis, "ka tā var pazust".

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa pašlaik plašāku informāciju par notikušo nesniedza.

"Ņemot vērā apjomīgo darbu, operatīvo un procesuālo darbību kopumu, vairāk informācijas sniegsim, tiklīdz tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm," pauda Kalniņa.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu