“Tur nekā seksuāla nav!” Divu meitu tēva izvēle strādāt par auklīti bērnudārzā izraisa viedokļu vētru (10)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ekrānšāviņš no Bez Tabu sižeta

Krists no Vecmīlgrāvja pandēmijas laikā nolemj mainīt profesiju, izvēloties ko sirdij, zināšanām un arī prasmēm tuvāku – darbu ar bērniem pirmsskolas vecumā. 

Krists, vēlas strādāt bērnudārzā: "Es jau nojautu, ka, visticamāk, pirmsskolas izglītības iestādēs vajadzēs darbiniekus, spriežot pēc situācijas valstī. Un es vienkārši zvanīju pa taisno savā rajonā, kur dzīvoju, tuvākajiem dārziņiem."

Divu meitu tēvam arī izdodas sazvanīt kādu dzīvesvietas tuvumā esošu bērnudārzu. Saruna ar iestādes vadītāju norit ar entuziasmu un optimismu. Krists gan nevēlas atklāt konkrēto bērnudārzu, taču norāda, ka vadītāja neesot bijusi aizspriedumaina.

Kristam izskaidro, ka pedagoga palīga jeb auklītes uzdevumos ietilpst arī sanitārie darbi – grīdas un tualetes tīrīšana, kā arī bērnu dibenu mazgāšana. Tieši par beidzamo esot radusies liela ažiotāža.

Vecāku iespējamā spiediena dēļ darbu bērnudārzā negarantē

Šā iemesla dēļ direktore atzīst, ka lielai daļai bērnu vecāku varētu rasties iebildumi, tāpēc garantēt darbu nevarot.

Pirmsskolas izglītības iestādēs Latvijā lauvas tiesa darbinieku ir sievietes. Tomēr sociālajā tīklā “Facebook” lūdzām “Bez tabu” skatītāju viedokli, vai arī vīrietis ir gana labs auklītes un arī bērnudārza pedagoga amatam.

Piecpadsmit stundu laikā pēc ieraksta ievietošanas saņemti vairāki simti komentāru. Lielākā daļa atbalsta vīrieti auklītes amatā. Tiesa gan, atsevišķi “Bez tabu” sekotāji sociālajā tīklā pauž pretēju viedokli.

Vien daži no komentāriem  “Facebook” lapā

“Pieņemami! Mājās taču tēvi arī saviem bērniem mazgā dibenus, maina drēbes, aprūpē!”

“Arī uzskatu, ka vīrietis var būt aukle. Viņi ir nosvērtāki. Tāpat, ja bērni bērnudārzā redz tikai sievietes, tad tas arī var bērniem radīt nepareizu izpratni par lietām.”

“Kādēļ gan ne, daudzi vīrieši ar bērniem tiek galā labāk, nekā dažas labas auklītes sievietes.”

“Vīrietim ir jābūt vīrietim. Neuzskatu dupšu mazgāšanu par vīrišķīgu darbu. Un kas vīrietim galvā, lai gribētu darīt šādu darbu. Esmu par vīriešiem kā skolotājiem, bet ne kā auklēm.”

“Risks ir tajā, ka pedofili izvēlas darbu tuvāk bērniem; ja ir stingrs mehānisms, kā novērst pedofilu kļūšanu par auklīti, tad problēmas neredzu.”

“Nē! Svešiem vīriešiem savu bērnu neuzticētu, tikai bērna tēvam.”

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu