Kariņš: Augot sabiedrības uzticībai valdības darbam, arvien vairāk cilvēku piekristu vakcinēties (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš saņem "Astra Zeneca" vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš saņem "Astra Zeneca" vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Augot sabiedrības uzticībai valdības darbam, arvien vairāk cilvēku piekristu vakcinēties pret Covid-19, ceturtdien valdības sēdē sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ministri uzklausīja pētījumu kompānijas SKDS veikto aptauju par valdības darba vērtējumu Covid-19 krīzē, kurā secināts, ka sabiedrība arvien kritiskāk vērtē valdības sniegto informāciju Covid-19 krīzē.

Pēc prezentācijas premjers atzina, ka sabiedrība valdību uztver kā vienotu kopumu, tāpēc, lai pārvarētu Covid-19 pandēmiju un pēc iespējas vairāk cilvēku piekristu vakcinēties, ministriem ir jābūt vienotiem.

"Mēs redzam, ka cilvēki, kas uzticas valdībai, ir gatavi vakcinēties. Mēs savā ziņā būtu ieinteresēti, lai celtos uzticība valdībai, jo ir svarīgi, lai pietiekami daudz cilvēku piekristu vakcinēties," pauda Kariņš.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) norādīja, ka Ministru kabinets jau intuitīvi juta sabiedrības vērtējumu, kas skaidri parāda, kā valdība izskatās no malas. Viņaprāt, šis vērtējums ir atvēsinošs, salīdzinot ar sabiedrības vērtējumu decembrī, īpaši šajā brīdī, kad veicināt uzticību sabiedrībā ir būtisks aspekts Covid-19 "trešā viļņa" priekšvakarā.

Pavļuts norādīja, ka ministri izejai no Covid-19 ir iezīmējuši soļus pareizajā virzienā. Pavļuta ieskatā, pētnieku padoms "rādīt uz priekšu" sabiedrībai ir nozīmīgs, un to var sasniegt, ministriem vienojoties par konkrētām metodēm, līdzīgi kā Lielbritānijā, kur britu valdība līdz 21.jūnijam strādā pēc četru soļu principa, lai pakāpeniski normalizētu dzīvi un nozares varētu atjaunot darbu.

"Ceru, ka mums pietiks gudrības, lai vienotos par kopēju rīcības algoritmu," sacīja veselības ministrs.

Savukārt satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) norādīja, ka valdības darba zemais novērtējums nav pārsteigums. Vienlaikus viņš aicināja valdību savā darbībā turpmāk ievērot vairākus principus - rīkoties aktīvi, skaidri, atbildīgi un ar empātiju pret sabiedrību.

LETA jau vēstīja, ka sabiedrība aizvien kritiskāk vērtē valdības sniegto informāciju Covid-19 krīzē, secināts pētījumu kompānijas SKDS veiktajā iedzīvotāju aptaujā, kas ceturtdien tiks prezentēta Ministru kabineta sēdē.

SKDS no šā gada 19.februāra līdz 23.februārim ar interneta starpniecību aptaujāja 1005 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Aptaujā secināts, ka jautājumos par informāciju sniegts samērā kritisks viedoklis, proti, 65% respondentu atzīst, ka ir noguruši no ziņām par Covid-19, kas, salīdzinot ar janvārī veikto aptauju, ir audzis par deviņiem procentpunktiem.

Savukārt 42% atzinuši, ka vairs nezina, kam ticēt, kad tiek runāts par Covid-19. Janvārī šādi apgalvoja 33% respondentu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu