Vēlēšanās apvienotajā Cēsu novadā "Jaunās Vienotības" līderis būs Jānis Rozenbergs (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs piedalās bankas "Citadele" sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un valsts attīstības finanšu institūciju "Altum" rīkotās aptaujas prezentācijā un diskusijā "Kā veicināt mūsdienīgu un piemērotu mājokļu pieejamību ģimenēm" konferenču centrā "Citadele".
Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs piedalās bankas "Citadele" sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un valsts attīstības finanšu institūciju "Altum" rīkotās aptaujas prezentācijā un diskusijā "Kā veicināt mūsdienīgu un piemērotu mājokļu pieejamību ģimenēm" konferenču centrā "Citadele". Foto: Evija Trifanova/LETA

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs 2021.gada pašvaldību vēlēšanās būs partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) saraksta līderis apvienojamā Cēsu novada teritorijā, informēja partiju apvienībā.

Gatavojoties vēlēšanām, partiju apvienībā esot nokomplektēta pieredzējusi un enerģiska komanda, kurā pārstāvēti iedzīvotāji no visiem reģiona novadiem - Amatas, Cēsu, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu un Vecpiebalgas.

"Šīs būs pavisam citādas vēlēšanas nekā iepriekš. Pēc administratīvi teritoriālās reformas jaunā Cēsu novada teritorijā būs septiņi novadi - tas būs daudz lielāks novads, ar katras teritorijas izaicinājumiem un spēcīgām identitātēm," komentēja Rozenbergs.

Pēc viņa paustā, vienlaikus tā ir lieliska iespēja, apvienojot katra novada stiprās puses, infrastruktūru un speciālistus, padarīt ikviena iedzīvotāja dzīvi labāku.

"Nereti dzirdēti mīti, ka jaunajā novadā Cēsis "apēdīšot" pārējos vai ka JV saraksts būs pilsētas saraksts. Veidojot savu komandu, esam ievērojuši vienlīdzīgas pārstāvniecības principu, tāpēc no apkārtējiem novadiem būs vairāk kandidātu nekā no Cēsīm," apgalvoja politiķis.

Viņš arī uzsvēra, ka ir lepns būt daļa no šīs komandas, jo ikviens saraksta cilvēks esot sevi pierādījis darbos un vienlaikus ir zināms un augstu vērtēts savās kopienās.

Cēsu novada domes priekšsēdētāja ieskatā tieši padarītie darbi būs tie, pēc kā jaunā novada vēlētāji vērtēs kandidātus, dodoties pie vēlēšanu urnām. "Pārskatot iepriekšējo vēlēšanu programmu Cēsu un Līgatnes novados, ko vadīja "Vienotība", redzams, ka kopdarbā programma ir vai nu izpildīta vai izpildes procesā par vismaz 80%. Tas nav ideāli, jo daudzas lietas, kā pierādīja pandēmija, nereti ir ārpus cilvēku ietekmes, taču tas vienlaikus ir rādītājs, uz ko varam raudzīties ar lepnumu," komentēja Rozenbergs.

Partijas pārstāvji nesolot populistiskas frāzes, bet plānojot konkrētus un izmērāmus darbus. "To ievērojam, rakstot arī nākamo četru gadu partijas programmu jau apvienojamajam Cēsu novadam," apgalvoja domes priekšsēdētājs.

Galvenais uzsvars programmā tikšot likts uz kvalitatīvu un pieejamu izglītību, novada ceļu infrastruktūru un uzņēmējdarbības vidi, gādājot arī par veselības aprūpes pieejamību, kultūras, vides aizsardzības un pašvaldības klientu servisa attīstību.

"Programmu balstām gan darba pieredzē, gan datu analīzē, gan uzklausītajās iedzīvotāju vēlmēs. To veidojam tādu, lai ikvienam cilvēkam, ikvienam pagastam un ikvienai apdzīvotai vietai svarīgākie jautājumi būtu iekļauti," solīja Rozenbergs.

Cēsu novada domē pašlaik ir 15 deputātu mandāti, no kuriem 11 ir politiskajai partijai "Vienotība". Apvienotajā Cēsu novadā tiks ievēlēti 19 deputāti.

Plašāk par partiju apvienības JV piedāvājumu 2021.gada pašvaldību vēlēšanām plānots informēt 13.martā, partijas "Vienotība" domes sēdē.

JV ir partiju apvienība, ko veido sešas partijas - "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei", Jēkabpils reģionālā partija un Latgales partija. Partiju apvienības valdes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Pašvaldību vēlēšanas paredzētas jūnija pirmajā sestdienā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu