Veselības inspekcija vakcīnu loģistikas ķēdē pārkāpumus nav konstatējusi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika.
Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika. Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības inspekcija (VI) ir pārbaudījusi visus Covid-19 vakcīnu loģistikas ķēdes posmus un nekādus pārkāpumus nav konstatējusi, intervijā TV3 pastāstīja VI vadītāja Indra Dreika.

Vakar vakarā gan VI ienākusies informācija, ka ir atklājies gadījums, kad vakcīnu izvadāšanā varētu nebūt ievērotas aukstuma prasības. Šo gadījumu VI ir sākusi izvērtēt, un Dreika pieļāva, ka pie vainas varētu būtu pārvadātāja neapzinība.

Taujāta par VI pārbaudi uzņēmumā "Oribalt Rīga", kas šonedēļ visai nesekmīgi sāka darbu pie Covid-19 vakcīnu izvadāšanas, un vai vakcīnas šajā uzņēmumā nav pazudušas vai pārkāpti to glabāšanas nosacījumi, Dreika informēja, ka inspekcija šajā ziņā pārkāpumus neatrada.

Dreika stāstīja, ka VI pašlaik pastiprināti kontrolē skaistumkopšanas nozari, bet nekādi būtiski pārkāpumi nav konstatēti, un nozares uzņēmumi pret ierobežojumiem izturoties ļoti atbildīgi.

VI kontrolējot arī ārstniecības iestādes, kur nedrīkst sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, bet tur situācija esot "nedaudz jautrāka". Pārbaudes lietu kopumā neesot daudz, tomēr pārkāpumi esot.

Dreika uzsvēra, ka skaistumkopšanas un labsajūtas pakalpojumu sniegšana ārstniecības iestādēs pašlaik nav pieļaujama - ir atļauti tikai ārsta nozīmēti pakalpojumi, nevis labsajūtas pakalpojumi, kurus klientiem sniedz pēc pašu izteiktas vēlmes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu