Ziemeļkoreja ignorē Baidena administrācijas kontaktēšanās centienus (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns
ASV prezidents Džo Baidens, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Foto: STR / KCNA VIA KNS / AFP, CNP/AdMedia/SIPA/2103132346

ASV prezidenta Džo Baidena administrācijai pagaidām nav izdevies nodibināt kontaktu ar Ziemeļkoreju, izmantojot diplomātiskos kanālus, vēsta aģentūra “Reuters”, atsaucoties uz avotiem Baltajā namā. 

Kontaktu ar Ziemeļkoreju Baidena administrācija mēģina nodibināt kopš februāra vidus, tomēr šie centieni pagaidām nav vainagojušies ar panākumiem, pavēstīja avotos. 

Ziemeļkorejas režīma nevēlēšanās kontaktēties Baltajā namā radījusi zināmas bažas, tostarp ņemot vērā martā paredzēto ASV valsts sekretāra vizīti Japānā un Dienvidkorejā. 

Kā “Reuters” apstiprināja informācijas avots, kontakti starp ASV uz Ziemeļkoreju pārtrūkuši pirms gandrīz gada, iepriekšējā prezidenta Donalda Trampa administrācijas laikā. Iemeslus kontaktēšanās beigām informācijas avots neminēja. 

2018.gadā Tramps kļuva par pirmo ASV prezidentu, kurš ticies ar Ziemeļkorejas vadoni. 

Savukārt Baidens iepriekš izteicies, ka viņa tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu varētu būt iespējama vien gadījumā, ja Ziemeļkoreja piekritīs atteikties no savas kodolprogrammas. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu