ASV Senāts apstiprina veselības ministru un CIP direktoru (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss, veselības ministrs Ksavjers Beserra
Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss, veselības ministrs Ksavjers Beserra Foto: Greg Nash;Tom Williams/Pool via REUTERS/File Photo

ASV Senāts ceturtdien apstiprināja amatos veselības ministru Ksavjeru Beserru un Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoru Viljamu Bērnsu. 

Kalifornijas štata ģenerālprokurors Ksavjers Beserra kļuva par pirmo latīņamerikāni veselības ministra amatā, un viņam tagad būs jāvada valsts cīņa pret Covid-19.

63 gadus vecais meksikāņu imigrantu dēls Beserra tika apstiprināts ar 50 balsīm par un 49 pret. Viens republikāņu senators atbalstīja viņa kandidatūru, bet pārējie 49 balsoja pret. 

64 gadus vecais Bērnss ir viens no ASV pieredzējušākajiem diplomātiem. Viņš tika apstiprināts ar plašu abu partiju atbalstu.

Pēc Bērnsa apstiprināšanas ASV prezidenta Džo Baidena administrācija ir pilnīgi nokomplektējusi augstāko nacionālās drošības personālu. 

Nacionālās izlūkošanas direktore Avrila Heinsa nosauca bijušo valsts sekretāra vietnieku Bērnsu par "izcilu valsts darbinieku", kurš, gadu desmitiem pārstāvot ASV, izpelnījies cieņu valdībā un ārpus tās.  

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu