Eiropas Reģionu komiteja nodibinājusi Pāvela Adamoviča balvu par cīņu par brīvību un solidaritāti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pāvels Adamovičs
Pāvels Adamovičs Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Reģionu komiteja un Starptautiskais patvēruma pilsētu tīkls (ICORN) nodibinājuši 2019.gadā noslepkavotā Gdaņskas mēra Pāvela Adamoviča vārdā nosaukto balvu par cīņu par brīvību un solidaritāti un pret netoleranci, apspiešanu un ksenofobiju.

Balva, par kuras izveidošanu paziņots piektdien notiekošajā Eiropas Reģionu komitejas plenārsesijā, tiks piešķirta pilsētu vadītājiem, pilsoniskajiem līderiem, kā arī organizācijām, kas strādā partnerībā ar vietējām un reģionālajām pašvaldībām un, sekojot Adamoviča piemēram, "būvē tiltus un nojauc mūrus, (..) bruģējot ceļu pārmaiņām sabiedrībā par labu vājākajiem, nevairoties no jebkādas steidzamas cīņas par cilvēktiesībām un pilsoniskajām brīvībām vietējā, nacionālā vai starptautiskā mērogā".

"Šodien cīņa par ikviena cilvēka vienlīdzību kļūst par cīņu par Eiropas Savienību. Vienlīdzība ir pats mūsu kopienas pamats, bez tās Savienības pastāvēšana nebūtu iespējama. Mums vajadzīga drosme, lai aizstāvētu vienlīdzību un brīvību, jo pret tām vērš triecienu antidemokrāti. Viņi zina, ka atņemt mums Eiropas vērtības būtu tas pats, kas atņemt kokam saknes," sacīja Pāvela Adamoviča atraitne, Eiropas Parlamenta deputāte Magdalēna Adamoviča.

Pāvels Adamovičs, kurš bija Gdaņskas mērs kopš 1998.gada un aktīvs Reģionu komitejas loceklis, tika sadurts ar nazi 2019.gada 13.janvārī, uzrunājot labdarības pasākumu Gdaņskā, un nomira nākamajā dienā. 2016.gadā Adamovičs Gdaņskā sāka programmu "Imigrantu integrācijas modelis".

ICORN ir organizācija, kurā apvienojušās pilsētas un reģioni, kas sniedz patvērumu vajātiem rakstniekiem, žurnālistiem un māksliniekiem.

Eiropas Reģionu komiteja ir Eiropas Savienības padomdevēja struktūra, kurā darbojas vēlēti reģionālo un vietējo pašvaldību pārstāvji no 27 ES dalībvalstīm. Reģionu komitejā tie pauž viedokli par ES tiesību aktiem, kuri tieši ietekmē vietējās un reģionālās pašvaldības.

Covid-19 pandēmijas dēļ Reģionu komitejas plenārsesija notiek attālināti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu