Folkloras grupai draud sods par ierobežojumu pārkāpšanu; citiem mūziķiem filmēties ļauts? (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no Facebook

Pret folkloras kopu “Upīte” uzsākts administratīvā pārkāpuma process par epidemioloģisko drošības prasību neievērošanu, kas iemūžināta ārkārtējā situācijā uzņemtajā dziesmas ”Dzīdet meitas puļcinie” videoklipā, vēsta Bez Tabu.

Valsts policijā “Bez Tabu” informēja, ka ierosināts administratīvā pārkāpuma process.  Ja likumsargi secinās, ka epidemioloģiskās drošības prasības netika ievērotas, folkloras kopai piemēros juridiskai personai paredzētu sodu, kas var sasniegt pat 5000 eiro.

“Upītes” vadītājs Slišāns ir neizpratnē, kāpēc viņa vadītajai folkloras kopai aizrāda un draud ar sodu, kamēr citi, sabiedrībā zināmāki mākslinieki, var filmēties videoklipos un piedalīties balvu pasniegšanas ceremonijās klātienē.

Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Zariņš skaidro: "Šobrīd nav atļauti amatieru kolektīvu pasākumi un nodarbības. Izņēmumi attiecas uz profesionāļiem. Šādi izņēmumi pastāv, lai kaut digitālā veidā kultūra nonāktu līdz cilvēkiem (..). Ļoti labi saprotam [amatieru] kolektīvu neizpratni.

Pēdējā gada laikā esam ārkārtīgi daudz runājuši par to, kāpēc vieniem ir atļauts, bet citiem – aizliegts. Galvenais fokuss ir uz to, lai ļautu cilvēkiem strādāt. Profesionāļiem tas ir darbs, ieņēmuma avots, nevis hobijs vai brīvā laika pavadīšana."

Kā norāda Anda Ķīvīte-Urtāne, RSU Sabiedrības veselības institūta direktore, "sabiedrībā nedrīkstam raidīt pretrunīgās ziņas, bet te mēs redzam pretrunu".

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu