Rīgas reģionā pie pieciem aizturētajiem atrasti 4,5 kilogrami metamfetamīna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Šomēnes Rīgas reģionā Valsts policija (VP) aizturējusi piecas personas, pie kurām kopumā atrasti 4,5 kilogrami metamfetamīna, informēja VP pārstāve Ance Rozīte

Šomēnes gan Ķengaragā, gan Baložos dažādu kriminālprocesu ietvaros likumsargi ir izņēmuši lielus daudzumus narkotiku. Vienā gadījumā izņemts viens kilograms metamfetamīna - aizturētas trīs personas, savukārt otrā gadījumā izņemti 3,5 kilogrami metamfetamīna un aizturētas divas personas.

Šī gada marta sākumā VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes pirmā biroja trešās nodaļas amatpersonas Baložos aizturēja trīs personas saistībā ar narkotisko vielu neatļautu apriti. Veicot procesuālās darbības, likumsargi izņēma vienu kilogramu metamfetamīna. Vienai no izturētajām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, bet divām personām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Savukārt šī gada 15.martā VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes pirmais birojs trešā nodaļa sadarbībā ar VP pretterorisma vienību "Omega" Ķengaragā aizturēja vēl divas personas aizdomās par narkotisko vielu neatļautu apriti. Uzsāktajā kriminālprocesā, veicot procesuālās darbības, likumsargi izņēma 3,5 kilogramus metamfetamīna. Abām aizturētajām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Visas aizturētās personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti.

Abos gadījumos tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1panta trešās daļas. Par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Lai efektīvi cīnītos ar noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti, VP aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu