Pārdalē Latvija saņems vairāk "Pfizer/BioNTech" vakcīnas devu (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Groder via www.imago-images.de/imago images/Eibner Europa

​Eiropas Savienības (ES) līderi ir vienojušies par solidaritātes principa ievērošanu papildu "Pfizer/BioNTech" vakcīnas 10 miljonu devu pārdalē, pēc Eiropadomes sanāksmes pirmās dienas vēsta Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc politiķa sniegtās informācijas, vienošanās paredz, ka pārdalē vairāk vakcīnu saņems tās valstis, kas līdz šim saņēmušas mazāk.

Latvija līdz šim ir uzsvērusi, ka saņēmusi proporcionāli mazāk vakcīnu, attiecīgi sagaidāms, ka pārdalē mūsu valsts saņems vairāk.

Ministru prezidents pēc diskusijām ar ES valstu un valdību vadītājiem pauž gandarījumu par panākto vienošanos jautājumā par solidaritātes principa ievērošanu vakcīnas devu sadalē starp dalībvalstīm, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Neatlaidīgs darbs ar ES līderiem ir rezultējies ar vienošanos par solidaritātes principa ievērošanu otrajā ceturksnī papildus piegādājamo "Pfizer/BioNTech" vakcīnas devu pārdalē," izteicies politiķis.

ES līderi uzdeva dalībvalstu atbildīgajām amatpersonām Veselības ministriju un pārstāvniecību līmenī vienoties par papildu vakcīnas devu taisnīgu sadali starp ES dalībvalstīm, ievērojot solidaritātes principu.

Kariņš vēl pirms sanāksmes prognozēja, ka konkrētu risinājumu, kā iespējami taisnīgi sadalīt papildu vakcīnas pret Covid-19 ES līmenī, varētu uzticēt bloka veselības ministriem. Kariņš arī pirms sēdes prognozēja, ka jautājumā par papildu vakcīnu pārdali ES dalībvalstu un to valdību vadītāju vidū varētu tikt panākta izpratne par nepieciešamību vienoties par taisnīgāku risinājumu.

Sanāksmes laikā arī Latvijas veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) sociālajos tīklos vēstīja, ka paredzama ES līderu principiāla vienošanās, ka 10 miljoni ātrāk pieejamo "Pfizer/BioNTech" papildu vakcīnu tiks sadalītas tā, lai mazinātu nevienlīdzību piegādēs ES valstu starpā, tostarp īpaši Latvijā.

Kā ziņots, ES valstu un to valdību vadītāju sanāksmē jeb Eiropadomē divas dienas plānots lemt tostarp par Covid-19 vakcīnu plašāku pieejamību dalībvalstīm.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu