Baidens: Plānoju kandidēt uz pārvēlēšanu 2024.gadā (11)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: EPA/OLIVER CONTRERAS / POOL

ASV prezidents Džo Baidens savā pirmajā oficiālajā preses konferencē paziņojis, ka 2024.gada vēlēšanās grasās kandidēt uz otru prezidenta amata termiņu, vēsta izdevums "Politico".

"Atbilde ir jā, es plānoju kandidēt uz pārvēlēšanu," sacīja Baidens. 

Jautāts, vai viņš atkal kandidēs kopā ar viceprezidenti Kamalu Harisu, Baidens atbildēja apstiprinoši. "Esmu pārliecināts, ka tā būs," norādīja Baidens. "Viņa lieliski strādā. Viņa ir izcila partnere."

Baidens trešdien uzticēja Harisai vadīt diplomātiskās aktivitātes ar Centrālamerikas valstīm, lai apturētu migrantu plūsmu uz ASV dienvidu robežu.

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēdējo nedēļu laikā devis mājienus par iespēju, ka varētu kandidēt 2024.gada prezidenta vēlēšanās, vienlaikus norādot, ka pašlaik koncentrējoties uz republikāņu pārsvara atgūšanu Kongresā 2022.gadā.

Baidens sacīja, ka viņam "nav ne jausmas", ar kādiem sāncenšiem būs jārēķinās 2024.gadā. 

"Man nav ne jausmas, vai republikāņu partija vispār pastāvēs," Baidens sacīja žurnālistam. "Vai jums ir par to pārliecība?"

Stājoties amatā, 78 gadus vecais Baidens bija vecākais ASV prezidents. 2024.gadā viņam apritēs 82 gadi. Aizvadītajā vēlēšanu kampaņā viņš lika noprast, ka amatā varētu palikt tikai vienu termiņu, tomēr vēlāk domas mainīja.

Tomēr Baidens preses konferencē norādīja, ka "ciena likteni" un ka esot grūti prognozēt, kā izvērtīsies notikumi četrus gadus tālā nākotnē.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu