Aldis Kalniņš uzbūvējis elektromopēdu ar "smadzenēm" sēdeklī (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Raidījums "Ātruma cilts" šoreiz viesojas pie Alda Kalniņa un, iespējams, viena no vienkāršākajiem braucamrīkiem, kāds redzēts, – pašbūvēta elektromopēda.  

Aldis Kalniņš ir pazīstams kā jokdaris un televīzijas personība, bet retais zina, ka viņš ir arī reklāmas dizainers un pēdējā laikā aizrāvies ar elektromopēdu "Beeelectricbike" būvniecību. Ātruma cilts vadītājs Pauls Timrots dodas uz Alda darbnīcu, lai uzzinātu, kā viņš savu bērnības sapni par mopēdu attīstījis līdz reālam braucamrīkam. 

Aldis Kalniņš un Pauls Timrots
Aldis Kalniņš un Pauls Timrots Foto: Ekrānuzņēmums no video

Izrādās, ka Aldis iemieso teicienu par ābolu, kas nekrīt tālu no ābeles – interese par spēkratiem viņam ir no opja un tēva. Pats Aldis jau no bērnības braucis motokrosā un vēlāk arī nodarbojies ar BMX, bet elektromopēdu sācis būvēt pēc meitas pieprasījuma pēc motorollera. Viņa mērķis ir absolūta vienkāršība, un tā divu gadu laikā tapis unikāls braucamais ar rūpīgi pārdomātām detaļām.

Iedvesmu rāmja dizainam Aldis smēlies no Amerikas BMX vēstures un tur sastopamajiem vienkāršajiem pļerdakiem, bet tas, tāpat kā kāju paliktnis, rāmis, dakša, dubļu sargi un sēdeklis, izgatavots tepat, Latvijā. Kā izrādās, tieši sēdeklis ir sarežģītākā detaļa, jo tajā ieslēpts kontrolieris jeb braucamrīka smadzenes. Elektromopēds ir kluss un ar vienu bateriju, kas jālādē tikai četras stundas, spēj nobraukt līdz 40 kilometriem.

Kā elektromopēdam ir ar uzrāvienu un cik šāds braucamrīks spēj izspiest, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā. 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu