ASV Valsts departaments aicina sniegt medicīnisko palīdzību Navaļnijam (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs. Foto: District Court of Moscow/Handout via REUTERS

ASV Valsts departaments ir aicinājis Krievijas varas iestādes sniegt medicīnisko palīdzību Aleksejam Navaļnijam, kura veselība pēdējās dienās ir strauji pasliktinājusies. Par to sociālajā tīklā „Twitter” paziņoja departamenta oficiālais pārstāvis Neds Praiss.

“Mēs redzam satraucošus ziņojumus par Alekseja Navaļnija veselības pasliktināšanos kolonijā. Mēs aicinām jūs dot viņam piekļuvi juristiem un nodrošināt viņam medicīnisko palīdzību,” rakstīja Praiss. Viņš piebilda, ka Valsts departaments joprojām atbalsta Navaļnija tūlītēju atbrīvošanu.

Iepriekš Eiropas Savienība, tai skaitā arī atsevišķi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas varas iestādes pieprasīja sniegt medicīnisko palīdzību Navaļnijam.

Turklāt vairāki Krievijas aktieri, rakstnieki, režisori, žurnālisti un citi sabiedriskie un kultūras darbinieki iepriekš rakstīja vēstules Federālajam soda izciešanas dienestam, Ģenerālprokuratūrai un cilvēktiesību ombudam Tatjanai Moskalkovai. Aicinājuma autori pauda bažas par opozicionāra dzīvību viņa veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ.

Vladimira apgabalā Pokrovska kolonijā esošā Alekseja Navaļnija veselības stāvokļa pasliktināšanās kļuva zināma 24. martā. Viņa advokāti ziņoja, ka politiķim ir stipras muguras sāpes un ka viņam kļūst nejutīga labā kāja. Vēlāk Navaļnijs savā „Instagram” kontā rakstīja, ka sākotnēji viņam sāpēja mugura, kas izraisīja komplikācijas kājā, un tagad viņam ir grūti izkāpt no gultas, jo tas sagādā lielas sāpes.

Kā pastāstīja Navaļnija sieva Jūlija, muguras problēmas viņam sākās pirms mēneša, kad viņš atradās pirmstiesas ieslodzījuma vietā „Matroskaja Tishina” Maskavā, taču viņš par to nerunāja. Tajā pašā laikā Federālais soda izciešanas dienests apgalvo, ka Navaļnija veselības stāvoklis esot apmierinošs.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu