Sestdien reģistrēts šogad lielākais kūlas ugunsgrēku skaits diennakts laikā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien reģistrēts šogad lielākais kūlas ugunsgrēku skaits diennakts laikā, jo ugunsdzēsēji piedalījušies kopumā 76 pērnās zāles dzēšanas darbos, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ja 26.martā ugunsdzēsēji bija dzēsuši 20 kūlas ugunsgrēkus, kas bija līdz šim lielākais vienas diennakts laikā reģistrētais pērnās zāles degšanas gadījumu skaits, bet aizvadītajā diennaktī kūlas ugunsgrēku skaits pieaudzis jau par 26%. Kopumā līdz šodienai VUGD darbinieki dzēsuši 156 pērnās zāles ugunsgrēkus.

Aizvadītajā diennaktī platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Daugavpilī, Blaumaņa ielā, jo tur pērnā zāle dega 47 hektāru platībā.

Tam seko septiņus hektārus plaši kūlas ugunsgrēki Rēzeknes novada, Nagļu pagastā un Saldus novada, Zirņu pagastā. Sešus hektārus liels pērnās zāles ugunsgrēks tika dzēsts Priekuļu novada, Liepas pagastā, kur no kūlas ugunsliesmas bija pārnesušās uz tuvumā esošo mežu, kas izdega viena hektāra platībā.

Savukārt Daugavpils novada, Sventes pagastā kūla bija degusi viena hektāra platībā, kas pārrauga paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā, jo ugunsliesmas skāra kādas saimniecības ēku un apdraudēja tuvumā esošās citas ēkas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 109 izsaukumus uz ugunsgrēkiem, no tiem 76 bija kūlas dzēšanas darbi, četri meža. Tāpat VUGD saņēma 21 izsaukumu uz glābšanas darbiem un saņēma 15 maldinošus izsaukumus. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu