Vai tas ir normāli, ja 70 gados gribas seksu? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kas jāņem vērā senioriem, dzīvojot dzimumdzīvi? Uz šo jautājumu otrajā raidieraksta “K punkts” epizodē atbild urologs un andrologs Andris Ābele.

Andris Ābele atzīst, ka savā praksē sastopas ar pacientiem - senioriem, kuri dažkārt kautrīgi vizītes laikā mēdz jautāt – vai tas ir normāli, ja 70 gados ir vēlme dzīvot dzimumdzīvi?

Ārsts viennozīmīgi atzīst, ka tas, protams, ir normāli.

“Mēs esam seksuālas būtnes. Lai gan vecumā, it sevišķi vīriešiem, ir papildu veselības problēmas un tiek lietotas dažādas zāles. Dzīvojot seksuālo dzīvi senioru vecumā, ir jāņem vērā tas, cik ķermenis ir trenēts. Skaidrs, ka dzimumakts ir fiziska slodze ķermenim.

Ja persona cienījamā vecumā nav ar pietiekami trenētu ķermeni un ir pārmērīgi aktīvs, tas paaugstina infarkta un insulta risku. Pastāv arī letāla iznākuma risks, jo spiediens ķermenī paceļas, sirdsdarbība kļūst ātrāka.

Ir jāzina savas robežas un, protams, jābūt trenētam. Ja cilvēks ir fiziski aktīvs un daudz kustas, ķermenis varēs izturēt lielāku slodzi. Runājot par dzimumdzīves biežumu – jo tā būs regulārāka, jo erekcija būs noturīgāka un dzimumakts būs ilgāks,” norāda ārsts.

Vairāk par vīrieša seksuālo un reproduktīvo veselību skaties raidieraksta “K punkts” intervijā ar urologu un andrologu Andri Ābeli Youtube, Spotify un Apple Podcasts. “K punkts” ir RSU studentu medija “Skaļāk” raidieraksts par cilvēka seksualitāti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu