Policija aizdomās par automašīnas zādzību Kuldīgā aizturējusi divus vīriešus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AUtomašinas Salaspils ielā. Ilustratīvs attēls.
AUtomašinas Salaspils ielā. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) uz aizdomu pamata par automašīnas zādzību Kuldīgā aizturējusi divus vīriešus, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušajā svētdienā, 28.martā, VP tika saņemta informācija par to, ka Kuldīgas novada Rumbas pagastā atrodas zagta automašīna. Zagļi kādam pazīstamajam bija lūguši automašīnu stumt, kas viņam licies aizdomīgi, tāpēc viņš par notikušo informējis VP.

Pēc Šeršņovas stāstītā, likumsargi ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka automašīna ir nobraukusi no ceļa grāvī un tai ir bojājumi, kā arī viss liecina par to, ka tā ir zagta. VP noskaidroja automašīnas īpašnieku un paziņoja viņam par notikušo. Tā kā bija agrs rīts un zādzība Kuldīgā notikusi naktī, automašīnas īpašnieks par automašīnas zādzību vēl nezināja.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par transportlīdzekļa zādzību. Uz aizdomu pamata par automašīnas zādzību tika aizturēti divi vīrieši, kuri iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā. Viens no vīriešiem iepriekš nonācis likumsargu redzeslokā un sodīts par automašīnas zādzībām un citiem noziedzīgiem nodarījumiem, turklāt tikai nesen, janvārī, atbrīvojies no ieslodzījuma vietas. Savukārt otrs vīrietis iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādām zādzībām, sacīja Šeršņova.

Pašlaik abiem vīriešiem ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Policijas pārstāve informēja, ka izmeklēšanā noskaidrots arī tas, ka vīrieši ar šo pašu automašīnu Kuldīgā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, proti, iebrauca žogā un no notikuma vietas aizbrauca, kā arī izraisīja avāriju Rumbas pagastā, nobraucot no ceļa braucamās daļas. Šajos gadījumos ir sākti administratīvā pārkāpuma procesi. Pašlaik automašīna ir atdota īpašniekam.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par automašīnas zādzību, piebilda Šeršņova.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu