Piesaistot pretterorisma vienību "Omega", no starptautiska grupējuma konfiscēta marihuāna 170 000 eiro vērtībā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija marta beigās Rīgā un Saulkrastos pie starptautiska grupējuma atradusi aptuveni 28 kilogramus marihuānas, kuru vērtība Latvijas melnajā tirgū ir aptuveni 170 000 eiro, informēja Valsts policija.

Policijā iepriekš saņemta informācija par vairākām personām, kuras, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Policija sadarbībā ar pretterorisma vienību "Omega" 25.martā, saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti Rīgā aizturēja kādu Igaunijas pilsoni, pie kura automašīnā atrada aptuveni sešus kilogramus marihuānas.

Turpinot izmeklēšanu, aizdomās par narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturētas vēl četras personas gan Rīgā, gan Saulkrastos.

Aizturētie ir 1987.gadā, 1955.gadā un 1983.gadā dzimuši Latvijas pilsoņi un divi - 1997.gadā un 1988.gadā dzimuši - Igaunijas pilsoņi.

Policija veica astoņas kratīšanas aizturēto vīriešu dzīvesvietās un automašīnās, kur kopumā atrasti un atsavināti vēl aptuveni 22 kilogrami marihuānas. Likumsargi noskaidroja, ka visas iesaistītās personas nodarbojās ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Igaunijas pilsoņi Latvijā bija ieradušies ar mērķi iegādāties narkotikas, kuras, visticamāk, bija paredzētas Igaunijas un Skandināvijas tirgum.

Četriem no aizturētajiem vīriešiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. 

Latvijas pilsoņi iepriekš jau ir nonākuši policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu no pieciem līdz 15 gadiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē līdz šī gada 28.martam kopumā ir sākts 231 kriminālprocess saistībā ar narkotisko vielu apriti.

Kopumā Rīgas reģiona pārvaldē šogad izņemti aptuveni 54 kilogrami narkotiskās vielas - janvāra mēnesī aptuveni seši kilogrami, februārī ap desmit kilogramiem un martā ap 38 kilogramiem.

Starp izņemtajām narkotiskajām vielām ir visa veida narkotikas, tostarp, MDMA tabletes, metamfetamīns, amfetamīns, kokaīns, marihuāna u.c.

Saistībā ar narkotisko vielu apriti līdz 28.martam Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas kopumā aizturējušas 142 personas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu