Masu vakcinācijas centrā Jēkabpilī sestdien varētu izpotēt vien nepilnu pusi no atvestajām vakcīnām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Jēkabpils masu vakcinācijas centrā, kas ierīkots Jēkabpils Sporta centrā, sestdien pret Covid-19 plānots vakcinēt 150 līdz 170 personas, pastāstīja Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova.

Pēc viņas teiktā, Jēkabpils masu vakcinācijas centram šobrīd līdz nākamajai vakcīnu piegādei ir pieejamas 385 vakcīnas. Šis vakcinācijas punkts saskaņā ar Veselības ministrijas informācijLieldienu brīvdienās strādās tikai vienu dienu - šodien.

Viņa norādīja, ka sākotnēji bija paredzēts vakcinēt 150 personas. "Bet varētu būt, ka dienas laikā skaits pieaugs līdz 170 cilvēkiem, jo ir, kas turpina pieteikties, turklāt no šodienas "atvērtas" vēl divas prioritārās grupas," sacīja Meļņikova.

Slimnīcas rīcībā bija saraksts no Nacionālā veselības dienesta ar 377 personām, kurām tika zvanīts un piedāvāts šodien Jēkabpilī vakcinēties. No šī skaita piekrita 150 personas, kuras sestdien tiek vakcinēti Jēkabpilī.

Meļņikova arī atklāja, ka biežākie atteikuma iemesli cilvēkiem, kam bija iespēja sestdien Jēkabpilī vakcinēties, bet kas to neizmantoja, bija - nav transporta, ar ko nokļūt līdz vakcinācijas centram; ir plānots izbraukt no pilsētas šajās dienās; nevēlas vakcinēties ar "AstraZeneca" vakcīnu un gaidīs citu; ir saslimuši un tāpēc nevar vakcinēties.

Tāpat viņa pastāstīja, ka Jēkabpils masu vakcinācijas centrs sestdien plānoja strādāt līdz plkst.18, bet, ja no jaunatvērtajām prioritārajām grupām būs vēl gribētāji vakcinēties šodien, tad centra darba laiks var tikt pagarināts par divām līdz trim stundām.

Otrdien, 6.aprīlī, tiks lemts, kad atvērt nākamo vakcinācijas dienu. "Tas noteikti būs nākamās nedēļas laikā, lai izlietotu piegādātās vakcīnas," piebilda Meļņikova.

Jau vēstīts, ka sestdien astoņās Latvijas pilsētās sāk darbu pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19, liecina Veselības ministrijas sniegtā informācija.

Ziņots arī, ka sestdien vakcināciju pret Covid-19 varēs sākt vēl divām prioritārajām iedzīvotāju grupām - potēties tiks aicinātas personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar zemu imunitāti, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu