Rēzeknes masu vakcinācijas centrā iedzīvotāju potēšana pret Covid-19 norit bez aizķeršanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrāltirgus Gastro tirgus telpās atvērts masveida vakcinācijas centrs, kur vakcīnu pret Covid-19 saņem prioritārās grupas - seniori virs 70 gadiem un iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām.
Rīgas Centrāltirgus Gastro tirgus telpās atvērts masveida vakcinācijas centrs, kur vakcīnu pret Covid-19 saņem prioritārās grupas - seniori virs 70 gadiem un iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latgales vēstniecībā "Gors" ierīkotajā Rēzeknes masu vakcinācijas centrā iedzīvotāju vakcinācija pret Covid-19 sestdien norit bez aizķeršanās, pastāstīja Rēzeknes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Marita Zeltiņa.

Viņa atklāja, ka sestdien kopumā masu vakcinācijas centrā plānots vakcinēt 188 personas. Vakcinējamo saraksti veidoti no "manavakcina.lv" pieejamās informācijas un ģimenes ārstu sniegtajiem datiem.

Vakcinācijas nodrošināšanā no slimnīcas sestdien iesaistīti 13 darbinieki. Pacienti tiek potēti ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Arī Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (S) ierakstā sociālo tīklu platformā "Facebook" norādījis, ka masu vakcinācijas pirmajā dienā viss norit raiti. "Rēzeknieši ir atsaucīgi," teikts Bartaševiča ierakstā. Tam pievienotajā īsajā video, kas publicēts pirms trim stundām, redzams, ka Rēzeknes vakcinācijas centrā iedzīvotāju rindas neveidojas.

Plānots, ka vakcinācija Rēzeknes masu vakcinācijas centrā sestdien noslēgsies plkst.20.

Jau vēstīts, ka sestdien astoņās Latvijas pilsētās sāks darbu pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19, liecina Veselības ministrijas sniegtā informācija.

Ziņots arī, ka sestdien vakcināciju pret Covid-19 varēs sākt vēl divām prioritārajām iedzīvotāju grupām - potēties tiks aicinātas personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar zemu imunitāti, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu