Jēkabpilī nākamnedēļ plānots atsākt klātienes mācības 12.klasēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: goodluz/Shutterstock.

Ja epidemioloģiskie apstākļi ļaus, nākamnedēļ Jēkabpils 12.klašu skolēni sāks klātienes mācības, otrdien lēmusi pilsētas dome.

Domnieki otrdien pieņēma lēmumu no trešdienas, 7.aprīļa, atsākt mācību procesu klātienē 1.-4.klasēm Jēkabpils 2.vidusskolā un Jēkabpils 3.vidusskolā. Ja nākamajā nedēļā pilsēta joprojām būs Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veidotajā "drošo pašvaldību" sarakstā, tad no 12.aprīļa mācību procesu klātienē turpinās 1-4.klasēs un atsāks 12.klasēs Jēkabpils 2.vidusskolā, Jēkabpils 3.vidusskolā un Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Mācības tiks atsāktas, ievērojot normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus attiecībā uz mācību procesa organizēšanu, uzsvēra domē.

Pieņemtajā lēmumā noteikts, ka gadījumā, ja pilsētas pašvaldība no SPKC saraksta "Administratīvās teritorijas, kurās epidemioloģiskie apstākļi pieļauj mācību procesa īstenošanu klātienē izglītības iestāžu 1.-4.klasēm" tiek izslēgta, mācību process 1.-4.klasēs tiek turpināts attālināti.

Tāpat noteikts, ka izglītības iestāžu vadītājiem jānodrošina normatīvajos aktos noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un jānodrošina izglītības iestādēs klātienē nodarbināto iknedēļas testēšanu.

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadība, kā arī pilsētas vispārizglītojošo skolu direktori, domes sēdē otrdien apliecināja skolu gatavību klātienes mācību atsākšanai un visu epidemioloģisko nosacījumu ievērošanai izglītības iestādēs.

Jau ziņots, ka 12.klases skolēni visā valstī divreiz nedēļā varēs doties uz skolu un mācīties klātienē, savukārt visām pārējām klasēm iespēja mācīties klātienē dota vien epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, ceturtdien lēma Ministru kabinetā.

Visi 12.klases skolēni varēs mācīties klātienē ne vairāk kā divas dienas nedēļā visā valstī neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem. Ņemot vērā, ka tuvojas maijs ar centralizētajiem eksāmeniem, apmēram 20 000 vidējās izglītības beidzēju tā būtu iespēja pārliecināties par savām zināšanām pirms eksāmeniem. Skolēni tiks testēti, ievēros visus epidemioloģiskās drošības prasības un nepārklāsies "drošajās zonās" skolā ar jaunākajām klasēm.

Savukārt tikai epidemioloģiski drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēs atsākt 1.-6.klašu skolēni, kā arī pēc rotācijas principa 7-9. un 10.-11.klases. Testēšana tiks nodrošināta tikai izglītības iestādes nodarbinātajiem.

Mācības klātienē minētajām klasēm varēs rīkot, ja kārtējās kalendāra nedēļas otrdienā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju konkrētās pilsētas vai novada administratīvajā teritorijā nepārsniedz slieksni 200 un epidemioloģiskie apstākļi liecina par drošāku situāciju administratīvajā teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu