Ēģipte, Vācija, Zviedrija: no kurām valstīm Latvijā visbiežāk ievests Covid-19? (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīga. Ilustratīvs foto.
Rīga. Ilustratīvs foto. Foto: ako photography, Shutterstock.

Pēdējo trīs nedēļu laikā visvairāk Covid-19 gadījumu Latvijā ievests no Vācijas, Zviedrijas un Ukrainas, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sēdē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Šo valstu "topā" iekļuvusi arī Ēģipte, uz kuru pēdējā laikā atsākas tūrisma braucieni.

"Cilvēku skaits, kuri inficējušies ar Covid-19 ārzemēs, saglabājas relatīvi zems, tomēr jau trešo nedēļu šī tendence pasliktinās," uzsvēra epidemiologs.

Kopumā trīs nedēļu laikā ir konstatēti 75 ievesti Covid-19 gadījumi, no tiem 12 cilvēki ieradās no Vācijas, 11 - no Zviedrijas, bet 10 inficētie atgriezušies no Ukrainas.

Epidemiologs uzsvēra, ka nav brīnums šādam pieaugumam, jo šajās valstīs pieaug saslimšanas rādītāji.

Deviņos gadījumos inficēšanās ar Covid-19 notika Igaunijā, astoņos - Lietuvā, bet septiņas personas saslimušas Ēģiptē.

Pagājušajā nedēļa Covid-19 saslimšana visvairāk konstatēta mājsaimniecībās un darba vietās

Iepriekšējā nedēļa visvairāk ar Covid-19 inficējās mājsaimniecībās, kā arī darba vietās, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sēdē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Pagājušajā nedēļa 61,7% no reģistrētajiem inficēšanas gadījumiem tika reģistrēti mājsaimniecībās, bet 14,4% no saslimušajiem inficējās darba vietās.

5,6% cilvēku inficējušies izglītības iestādēs, bet 5,3% - ārstniecības iestādēs. Relatīvi neliels skaits inficēšanās gadījumu tika konstatēts sociālās aprūpes centros, kur šis rādītājs sasniedzis 4,1%, bet 3,9% pagājušajā nedēļā inficējušies privātajos pasākumos.

Perevoščikovs norādīja, ka tikai 46,4% gadījumos ir noskaidroti Covid-19 inficēšanās apstākļi, un tas norāda, ka vīruss izplatās nekontrolējami.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu