Madridē mītiņa laikā ievainoti vairāki cilvēki (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Sadursmēs, kas trešdienas vakarā Madridē izcēlušās galēji labējās partijas "Vox" ("Balss") priekšvēlēšanu mītiņa laikā, 36 cilvēki guvuši ievainojumus, bet četras personas aizturētas.

Savas priekšvēlēšanu kampaņas atklāšanas mītiņu pirms Madrides reģionālajām vēlēšanām "Vox" bija organizējusi Valjekasas rajonā, kas tradicionāli balso par kreisajiem.

Mītiņa laikā sapulcējās aptuveni 2000 kontrdemonstrantu, kuri skandēja antifašistiskus saukļus un sāka ar akmeņiem un citiem priekšmetiem apmētāt policistus, kas centās nošķirt savstarpēji naidīgi noskaņotās grupas.

Policija, kas bija spiesta likt lietā stekus, ziņo, ka aizturēti četri cilvēki, no kuriem trīs ir nepilngadīgi. 21 policists sadursmēs guvis ievainojumus, taču neviens no viņiem nav cietis smagi.

Savukārt ātrās palīdzības dienests tviterī vēsta, ka sniedzis palīdzību 14 cilvēkiem, kam bijuši sasitumi un nobrāzumi.

"Vox" līderis Santjago Abaskals notikušajā vainojis Spānijas kreiso valdību, norādot, ka policija nav novērsusi kreiso ekstrēmistu "iebiedēšanas aktu", kura laikā viņa atbalstītāji pakļauti "uzbrukumiem un pazemojumiem no tuvas distances".

"Akmeņi un pudeles lidoja tieši pār mūsu galvām," sarunā ar televīzijas kanālu "Antena 3" norādījis Abaskals.

"Es pilnībā noraidu uzbrukumus un vardarbību, kas vērsta pret kādu no demokrātiskajām partijām," tviterī savukārt paziņojis opozīcijā esošās konservatīvās Tautas partijas (PP) līderis Pablo Kasado.

Tajā pašā laikā galēji kreisās partijas "Podemos" līderis Pablo Iglesiass, kas nesen atstāja vicepremjera amatu, lai startētu Madrides reģiona vēlēšanās, vardarbībā apsūdzējis "Vox".

"Attēli ir nepārprotami - redzams, kā galēji labējais demonstrants apmētā ar priekšmetiem [vietējos] iedzīvotājus un kā Abaskals ar saviem bandītiem laužas caur policistu ķēdi, lai izprovocētu policijas uzbrukumu," tviterī raksta Iglesiass.

"Nav tiesa," viņam atbildējis "Vox" līderis, nosaucot kreiso ekstrēmistu vadoni par "patoloģisku meli".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu