Papildu sabiedriskā transporta reisi uz Rīgas vakcinācijas centriem netiks nodrošināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien, 10.aprīlī, kad Rīgā divos masu vakcinācijas centros izmēģinās "dzīvās rindas" principu, uz tiem netiks nodrošināti papildu sabiedriskā transporta reisi, pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Pēc viņa paustā, prognozētā cilvēku plūsma brīvdienās uz lielajiem masu vakcinēšanās centriem ir pārāk zema, lai būtu nepieciešams nodrošināt regulāru satiksmi.

Tomēr dome sadarbībā ar Veselības ministriju (VM) gatavojas masu vakcinācijas posmam aprīļa otrajā pusē, kad tiek plānots nodrošināt atspoles reisus jeb tā dēvētos šatlus uz abiem lielajiem vakcinācijas centriem Rīgā. Vilemsons skaidroja, ka pašvaldība galvaspilsētā nodrošinās infrastruktūru vairāku masu vakcinācijas centru darbībai, nepieciešamības gadījumā uzlabos iespējas nokļūšanai uz vakcināciju. Savukārt vakcinācijas procesa organizēšana, tostarp pieraksta veidošana, ir VM pārziņā.

Jau ziņots, ka vakcinācijas pret Covid-19 centros, kas sestdien izmēģinās "dzīvās rindas" principu, atnākušie tiks potēti ar "AstraZeneca" vakcīnu, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu