Precizē rīkojumu par vakcinācijas procesa organizēšanas kārtību (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir veicis izmaiņas rīkojumā "Par vakcinācijas procesa organizēšanas kārtību ārstniecības iestādēs", nosakot, ka turpmāk organizēta plašas sabiedrības vakcinācija konkrētos plašas sabiedrības vakcinācijas centros var tikt veikta bez iepriekšēja pieraksta.

Izmaiņas nosaka - ja tiek organizēta plašas sabiedrības vakcinācija konkrētos plašas sabiedrības vakcinācijas centros, plašas sabiedrības vakcinācijas kampaņas ietvarā, personu vakcinācija var tikt veikta bez iepriekšēja pieraksta.

Ārstniecības iestāde ārpus pieraksta "manavakcina.lv" var veikt vakcināciju personām, kurām ir augsts risks saistībā ar vakcināciju un ārsts personai ir izsniedzis nosūtījumu vakcinācijai paaugstinātas piesardzības apstākļos ārstniecības iestādē.

Tāpat grozījumos precizēts, kā konstatē personas atbilstību hroniskā pacienta statusam, proti, to var apstiprināt Nacionālais veselības dienests, to var apliecināt ārstniecības iestādes rīcībā esošā informācija par pacienta veselības stāvokli, tajā skaitā nosūtījums no ārstniecības personas, to var apliecināt pacienta uzrādītie dokumenti par veselības stāvokli, kā arī to var apliecināt pacienta parakstīts apliecinājums.

Izmaiņas vakar tika izsludinātas "Latvijas Vēstnesī", bet šodien stājās spēkā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu