"Alibaba" piekrīt maksāt rekordlielu sodu un laboties (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Thomas Peter/File Photo

Ķīnas tehnoloģiju milzis "Alibaba" piekritis maksāt Ķīnas konkurences regulatora piespriesto rekordlielo naudassodu un solījis nākotnē laboties, vēsta raidorganizācija BBC.

Kompānijai tika piemērots 2,8 miljardu dolāru naudassods, jo tā gadiem ilgi esot ļaunprātīgi izmantojusi savu pozīciju tirgū. Sods atbilst apmēram 4% no uzņēmuma ieņēmumiem Ķīnā 2019.gadā.

Regulators norādīja, ka "Alibaba" esot aizliegusi tajā reģistrētajiem tirgotājiem sadarboties vai izvietot reklāmas konkurējošās platformās. Uzņēmums solījis mainīt savu politiku, padarot jaunu tirgotāju ienākšanu platformā vienkāršāku un lētāku.

Regulatora vēršanās pret "Alibaba" sākās pagājušā gada oktobrī pēc tam, kad "Alibaba" līdzdibinātājs Džeks Ma kritizēja regulatorus par inovāciju bremzēšanu. Neilgi pēc tam Ķīnas regulatori aizliedza "Alibaba" māsas uzņēmuma "Ant Group" - Ķīnas lielākā elektronisko maksājumu pakalpojuma sniedzēja - debiju biržā. Daļa ekonomikas apskatnieku norāda, ka esot pastāvējušas pamatotas bažas par "Ant Group" finanšu produktu daļu.

Ķīnas regulatoru nežēlastībā par godīgas konkurences likumu pārkāpumiem pēdējā laikā krituši 12 uzņēmumi. To vidū ir Ķīnas tehnoloģiju milži "Tencent", "Baidu" un "Didi Chuxing".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu