LLPA rosina ļaut vakcinēties visiem pedagogiem, kuri to vēlas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Halfpoint, Shutterstock.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) rosina ļaut vakcinēties visiem pedagogiem, kuri to vēlas, informēja LLPA mediju attiecību konsultants Kaspars Līcītis.

Šodien LLPA tikās ar Vakcinācijas projekta biroja vadītāju Evu Juhņēviču, lai pārrunātu izglītības iestāžu darbinieku vakcinēšanu.

Asociācija rosinājusi nedalīt pedagogus grupās un vakcinēt visus, kuri ir ar mieru vakcinēties.

"Patlaban pašvaldības veido to pedagogu sarakstus, kuri ir izteikuši vēlmi vakcinēties, tiklīdz tas būs iespējams. Ņemot vērā atšķirīgo vēlmi vakcinēties dažādās Latvijas lielajās pilsētās, aicinām nedalīt pedagogus atsevišķās grupās," sacīja LLPA izpilddirektors Viktors Valainis (ZZS).

Viņaprāt, tas būtiski paātrinās vakcinācijas procesu un mazinās risku, ka vakcīnas netiek izmantotas maksimāli efektīvi.

Jau ziņots, ka valstī ir sākta arī pakāpeniska izglītības iestāžu darbinieku vakcinācija. Vispirms vakcīnu pret Covid-19 saņems pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.-6.klašu pedagogi un darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī pedagogi, kuri atsāk darbu klātienē. Pārējiem skolotājiem un darbiniekiem, kā arī augstskolu personālam būs iespēja vakcinēties, vēlākais, sākot no 3.maija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu