Saeimā skatīs ASV sankciju piemērošanas rezultātus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Yury Topchev" kuģis.
"Yury Topchev" kuģis. Foto: Egons Zīverts/liepajniekiem.lv

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien spriedīs par ASV nacionālo sankciju piemērošanas procedūru un rezultātiem.

Saistībā ar ASV sankcijām tiks apspriests arī jautājums par TV3 raidījuma "Nekā personīga" vēstīto, ka Liepājas ostā bija iebraucis Krievijas gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecības darbu kuģis, kura īpašnieks ir iekļauts ASV sankciju sarakstos.

Kā pavēstīja komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP), sēdē plānots arī skaidrot, vai atbildīgajā iestādēm ir nepieciešama likumdevēja palīdzība sankciju piemērošanas nodrošināšanai.

"Yury Topchev" atbalsta darbos piesaistīts kuģim ar nosaukumu "Fortūna", kas ar īpašu aprīkojumu veic jaunā gāzes cauruļvada iegremdēšanu jūras dzīlēs. Kopš šī gada janvāra kuģis "Fortūna" ir iekļauts ASV sankciju sarakstos.

Arī Liepājā iebraukušā kuģa īpašnieks - kompānija "LLC KOK-SOK-HIM-TRANS" - ir pakļauta ASV sankcijām, kas tapa pēc Krievijas militārajām operācijām Ukrainā.

Ne Robežsardze, ne osta neuzņemas atbildību, ka būtu bijis jāvērtē ASV sankcionētam uzņēmumam piederoša kuģa iebraukšana Latvijas ūdeņos, atzīmē raidījums.

Robežsardzē skaidrots, ka viņu cilvēki pārbaudot tikai kuģu apkalpes locekļu pases, bet par pārējo atbildot Ostas pārvalde. Savukārt Liepājas Ostas pārvaldē apgalvots, ka par atļauju kuģim ienākt teritorijā lemjot tikai un vienīgi Robežsardze.

Ārlietu ministrija savukārt skaidrojusi, ka Latvijas likumos Kriminālatbildība paredzēta par Eiropas Savienības un ANO sankciju pārkāpšanu.

Kuģis pašlaik ir atstājis Liepājas ostu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu