Preses konference "Vakcinēšos vs nevakcinēšos: vai Covid-19 ir tik bīstams?" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Lightspring, Shutterstock.

Veselības ministrija šodien plkst.12 rīko preses konferenci "Vakcinēšos vs nevakcinēšos: vai Covid-19 ir tik bīstams?", kurā tiks skaidrota vakcinācijas pret Covid-19 nozīme, informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Mediju iespējā piedalīsies Rīgas Stradiņa universitātes Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras vadītāja Juta Kroiča un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārsts Kārlis Rācenis.

Veselības ministrijā skaidro, ka vakcinācijai pret Covid-19 ir trīs būtiski mērķi - mazināt smagu saslimšanas gaitu, mazināt vīrusa pārnesi un mazināt vīrusa izraisītās papildu saslimšanas.

Aptuveni viens no desmit saslimušajiem ar Covid-19 nokļūst slimnīcā, turklāt pasaules dati rāda, ka aptuveni katrs desmitais saslimušais vēl vairākus mēnešus pēc slimības cīnās ar slimības izraisītajām sekām.

Savukārt slimnīcas ziņo, ka arvien biežāka ir tendence, ka saslimušie, kas iepriekš slimnīcā nokļuvuši Covid-19 dēļ, drīz vien atgriežas slimnīcā ar hroniskās slimības saasinājumiem.

Veselības ministrija aicina uzklausīt mediķu pieredzes stāstus par vīrusa izraisītajām saslimšanas sekām uz veselību nākotnē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu