Dūrītis: Pirmajai potei izvadātās vakcīnas plānots izlietot šonedēļ un nākamnedēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Ilmārs Dūrītis uzrunā akcijas dalībniekus pie Saeimas nama, kur notiek pikets par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, jo parlamentā vairākkārt noraidītas likumdošanas iniciatīvas neprecētu pāru kopdzīves regulācijai.
Saeimas deputāts Ilmārs Dūrītis uzrunā akcijas dalībniekus pie Saeimas nama, kur notiek pikets par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, jo parlamentā vairākkārt noraidītas likumdošanas iniciatīvas neprecētu pāru kopdzīves regulācijai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmajai devai paredzētās  vakcīnas pret Covid-19, kas ir izvadātas uz vakcinācijas vietām, plānots izpotēt šonedēļ un nākamnedēļ, izriet no Veselības ministrijas (VM) parlamentārā sekretāra Ilmāra Dūrīša (AP) sniegtās informācijas Saeimas Pieprasījumu komisijā.

To politiķis trešdien pastāstīja, atbildot uz deputāta Gundara Daudzes (ZZS) jautājumu par vairāk nekā 40 000 pirmās potes vakcīnu, kas pašlaik pieejamas potēšanai. Opozīcijas politiķis kā piemēru pošu ātrai izlietošanai minēja iespēju veidot vakcinēties gribētāju rindas lielajos vakcinācijas centros.

Daudze akcentēja, ka vakcīna ir tas, kas reāli pasargā no smagas saslimšanas.

Būdams arī mediķis, viņš esot redzējis, ka vairākiem ar Covid-19 smagi saslimušiem pacientiem ārsti vairs nevar palīdzēt. Daudze uzsvēra, ka kavēšanās ar vakcināciju maksā to, ka cilvēki pēc saslimšanas iegūst invaliditāti vai pat nomirst.

Dūrītis atbildēja, ka centrālajā noliktavā šo vakcīnu krājumu nav un ka pamatā šie tūkstoši vakcīnu ir izdalīti pa 693 vakcinācijas iestādēm, arī pa ģimenes ārstu praksēm, kur ir izveidoti pacientu pieraksti. VM parlamentārais sekretārs akcentēja, ka nevaram tagad atņemt vakcinācijas vietām vakcīnas un radīt haosu sistēmā.

Pēc politiķa paustā, VM piekrīt, ka vēlāk, kad vakcīnu būs vairāk, būs jādod iespēja vakcinēties ikvienam, kas to vēlas.

Pieprasījumu komisijas vairākums šodien noraidīja pieprasījumu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), kurā Zaļo un zemnieku savienības deputāti pauda uzskatu, ka VM nespēj organizēt un īstenot vakcinācijas pret Covid-19 procesu.

Kā ziņots, daudzām vakcinējošajām ģimenes ārstu praksēm šonedēļ katrai piešķirts tikai viens vakcīnas pret Covid-19 flakons ar desmit devām, otrdien valdības sēdē sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) cita starpā norādīja, ka Veides sniegtā informācija būtu jāpārbauda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu