LZP kongresā akcentē tās biedru gaidāmo startu 27 pašvaldību vēlēšanās (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Edgars Tavars.
Edgars Tavars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars šodien LZS kongresā akcentēja tās biedru gaidāmo startu 27 pašvaldību vēlēšanās.

Kā norādīja Tavars, kopā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji kandidēs 41 pašvaldībā jeb visās, kurās notiks vēlēšanas.

Reizē politiķis pievērsās arī administratīvi teritoriālajai reformai (ATR), atgādinot, ka tika rīkotas plašas protesta akcijas pret ATR veikšanu. Tavars skaidroja, ka protesta pamatā bija racionāli un loģiski jautājumi, proti, ko cilvēki iegūs pēc ATR, kādus labākus pakalpojumus saņems pēc reformas veikšanas, vai skolas, veselības aprūpe būs pieejamāka un vai būs jaunas darba vietas ar labāku atalgojumu.

Atbildes uz šiem jautājumiem neesot sekojušas, bet notikusi pašvaldību piespiedu apvienošana, kritiski šo situāciju novērtēja LZP līderis.

Prezentējot ZZS Jūrmalas domes vēlēšanām, no Tavara teiktā izrietēja, ka, lai gan iepriekš ir dzirdēti dažādi apvainojumi Jūrmalas domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS/LZP), taču tagad varot redzēt Truksnim labvēlīgu lēmumu pieņemšanu attiecīgajos gadījumos.

Tavars uzsvēra, ka Truksnis ir labs mērs, kurš dara to, ko ir apsolījis. Politiķis norādīja, ka Jūrmalā ir nodrošināts bezmaksas sabiedriskais transports pilsētniekiem, par ko Rīga un daudzas citas pašvaldības varot tikai sapņot.

LZP valdes priekšsēdētājs savā runā pievērsās katram sarakstam, kurā kandidē partijas biedri, tajā skaitā vairākās pašvaldībās kopīgā sarakstā ar citām partijām. Tavars iezīmēja pozitīvās lietas un pārmaiņas, ko nesīs LZP pārstāvji pašvaldībās. Politiķis arī uzslavēja vairākus partijas kandidātus, norādot uz viņu labajām īpašībām.

Politiķis norādīja, ka sagaida vismaz 40 LZP deputātu ievēlēšanu pašvaldībās.

Kā tika pavēstīts kongresā, partijā kopā ir 929 biedri un kongresa kvorumam nepieciešama viena piektā daļa no šī skaita. Sanāksmes sākumā tas tika sasniegts ar 268 pārstāvjiem, kuri vai nu bija pieslēgušies attālināti vai deleģējuši savas tiesības lemt citiem biedriem.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanu diena būs jūnija pirmās nedēļas sestdienā. Vēl pirms tam iepriekšējā balsošana pašvaldību vēlēšanās notiks pirmdien, maija pēdējā dienā, un pēc pāris dienu pārtraukuma iepriekšējā balsošana turpināsies arī jūnija pirmās nedēļas ceturtdienā un piektdienā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu