Navaļnija ārste ziņo par sava pacienta asinsanalīžu kritiskajiem rādītājiem (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: Simonovsky District Court/Handout via REUTERS

Ieslodzījumā esošā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija ģimenes ārste Anastasija Vasiļjeva sociālajā tīklā „Twitter” ziņo par sava pacienta kritisko stāvokli, kura novērtējumu viņa guvusi, iepazīstoties ar viņa asinsanalīžu rezultātiem.

Pēc Vasiļjevas teiktā, kālija līmenis Navaļnija asinīs pieaudzis līdz 7 milimoliem litrā, kamēr normāli tam jābūt no 3 līdz 5 milimoliem, savukārt kreatinīna līmenis - līdz 152 pie normālā radītāja 80 – 114. Vasiļjeva uzskata, ka tas norāda uz nieru mazspēju un nopietnu sirds ritma traucējumu risku jebkurā brīdī.

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmuša sociālajā tīklā „Twitter” raksta, ka to, cik kritiski ir Navaļnija asins analīžu rezultāti, apliecina arī ārsts Aleksandrs Polupans, kurš kopā ar citiem mediķiem no Maskavas bija ieradies Omskā, kur Navaļnijs bija ievietots slimnīcā pēc saindēšanas ar „Novičoku”. Polupans uzskata, ka Navaļnijs ir nekavējoties jānogādā slimnīcā, jo pretējā gadījumā viņš dažu dienu laikā nomirs.

Navaļnijs kopš marta beigām Vladimira apgabala Pokrovas kolonijā rīko bada streiku, jo ieslodzījuma vietas vadība atsakās atļaut viņu apmeklēt civilam ārstam.

Vēstuli Krievijas varasiestādēm ar prasību to viņam nodrošināt piektdien parakstīja 70 pasaulē pazīstami kultūras pārstāvji, to vidū mūziķis Toms Jorks, aktieris Benedikts Kamberbačs, rakstniece Dž.K.Roulinga, režisors Džei Džeijs Abrams, aktieris Džūda Lovs un daudzi citi.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu