Veide: Ģimenes ārsti ar "ViVat" varētu sākt strādāt nākamnedēļ (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: H_Ko, Shutterstock.

Mediķiem vēl jāapgūst darba iemaņas jaunajā vienotajā vakcinācijas tīklā jeb informācijas tehnoloģiju platformā "ViVat", šodien valdības sēdē pauda ģimenes ārstes.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide stāstīja, ka ģimenes ārsti strādā ar četrām informācijas sistēmām, taču tikai divas informācijas sistēmas "Smart medical" un "Ārsta birojs" pagājušajā nedēļā organizēja mācības ārstiem, kamēr divas pārējās to vēl nav darījušas. "Ģimenes ārsti ar "ViVat" visticamāk sāks strādāt nākamajā nedēļā," solīja Veide, piebilstot, ka pagaidām ģimenes ārsti strādās "e-veselībā".

Arī Liepājas ģimenes ārste Laila Atiķe piebilda, ka ārstiem būs nepieciešams laiks, kamēr apgūs "ViVat" iespējas.

Runājot par līdzšinējo vakcinēšanas pieredzi, Atiķe uzteica sadarbību ar Liepājas pilsētas pašvaldības Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļas vadītāju Elīnu Tolmačovu, kura operatīvi organizēja pedagogu vakcināciju. "Sākotnēji ar "AstraZeneca" vakcīnu vēlējās potēties tikai 160 pedagogi, bet, uzzinot, ka varēs vakcinēties ar "Pfizer"/"BioNTech", diennakts laikā vakcinēties gribētāju skaits palielinājās līdz 700," stāstīja Atiķe.

Viņa atzinīgi novērtēja arī to, ka ir atvērta piektā grupa, jo Liepājas kultūras darbinieki jau ilgu laiku vēlas vakcinēties.

"Tāpat ir jāvakcinē arī policisti, taču to nedrīkst darīt visiem vienā dienā, lai neapdraudētu sabiedrības drošību, jo nākamajā dienā pēc vakcinācijas cilvēkiem ir temperatūra," sacīja Atiķe.

Jau ziņots, ka jaunā platforma "ViVat" savienos esošos pieraksta kalendārus ar vienotu sistēmu, tāpat tā ļaus ārstniecības iestādēm ērtāk pasūtīt vakcīnas pret Covid-19, redzēt pacientu piederību kādai no prioritāri vakcinējamo grupām. Plānots, ka ar "ViVat" palīdzību tiks nodrošināta arī vakcinēšanas fakta reģistrēšana "E-veselības" sistēmā. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) uzskata, ka jaunais rīks palīdzēs nodrošināt efektīvāku vakcinēšanas iestāžu darbu un arī salāgot rindas potes saņemšanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu