Tukuma novada vadība lūdz izvērtēt vietējā policijas iecirkņa līdzšinējo darbu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Pēc incidenta aizvadītajā nedēļā, kad apdegumus guvušas divas personas, Tukuma novada vadība lūgusi iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV), ģenerālprokuroru Juri Stukānu un Valts policijas (VP) priekšnieku Armandu Ruku izvērtēt vietējā policijas iecirkņa līdzšinējo darbu.

Atklātā vēstulē, kas nosūtīta amatpersonām, domes vadība norāda, kas notikušais ir radījis satraukumu vietējos iedzīvotājos par viņu drošību, un šo satraukumu iedzīvotāji pauž arī pašvaldībai.

"Iedzīvotāji izsaka bažas par to, vai VP iepriekš ir darījusi visu šī nozieguma novēršanai un vai šobrīd dara visu tā atklāšanai. Izskan arī Tukuma novada iedzīvotāju pārmetumi un šaubas par līdzšinējo VP iespējamo bezdarbību citu noziedzīgu nodarījumu atklāšanā un selektīvo pieeju kriminālprocesu sākšanā," pausts vēstulē.

Domes vadība uzskata, ka šādā situācijā ir nepieciešams būtiski palielināt uzticības un apmierinātības līmeni ar VP darbu, lai iedzīvotāji justos droši un pasargāti.

"Tādēļ aicinām nekavējoties izvērtēt VP Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa līdzšinējo darbības praksi un informēt Tukuma novada pašvaldību un iedzīvotājus par izvērtējuma rezultātiem," aicina domē.

Iedzīvotāji vēlas gūt apliecinājumu tam, ka iecirkņa darbs ir profesionāls un uzticību pelnošs, un būt droši par to, ka ikviena sabiedrības locekļa dzīvības un veselība tiks aizsargāta, pauž pašvaldības vadība.

Vienlaikus novada domē cer un paļaujas, ka tiesībsargājošās iestādes rūpīgi izmeklēs un pēc iespējas ātrāk noskaidros notikušā apstākļus.

Jau ziņots, ka VP ir izvirzījusi vairākas versijas par incidentu Tukumā, taču netiek izslēgta arī varbūtība, ka nemaz nav noticis noziedzīgs nodarījums, šodien žurnālistiem pastāstīja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis.

Policija atgādina, ka 23.aprīļa rītā tika saņemta sākotnējā informācija, ka Tukumā kādā no daudzdzīvokļu mājām izcēlās ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi konstatēja, ka divi vīrieši ir guvuši apdegumus.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Šobrīd kriminālprocesu izmeklēšanā pārņēmusi Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa.

Lai kliedētu bažas saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju par iespējamām nepilnībām policijas reaģēšanā, kā arī atteikumu sākt kriminālprocesu par draudiem cilvēka dzīvībai vai veselībai, VP Iekšējās kontroles birojā (IKB) sākta dienesta pārbaude. Zellis sacīja, ka pārbaudes uzdevums būs rūpīgi un objektīvi izpētīt visus apstākļus, kas saistīti ar lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu. Pirms IKB pārbaudes noslēguma un atzinuma viņš policijas iepriekšējo lēmumu nekomentēja.

VP kategoriski neatbalsta jebkāda veida vēršanos pret cilvēku vai kādām cilvēku grupām, balstoties uz to sociālo, rasu, nacionālās, etniskās, reliģiskās vai cita veida piederības.

Tāpat vēstīts, ka minēto dienesta pārbaudi rosināja sākt iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Dienesta pārbaude sākta, lai noskaidrotu, vai policijas amatpersonas ir atbilstoši reaģējušas uz cietušo personu rakstītajiem iesniegumiem par draudiem dzīvībai un veselībai.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu