Ugunsgrēkā hostelī Rīgas centrā gājuši bojā astoņi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsnelaime Merķeļa ielā: notikuma vietā norit dzēšanas darbi. Ilustratīvs attēls.
Ugunsnelaime Merķeļa ielā: notikuma vietā norit dzēšanas darbi. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šorīt ugunsgrēkā Rīgas centrā gājuši bojā astoņi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Izsaukums uz Merķeļa ielu 8 saņemts neilgi pirms plkst.5. Tur dega sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

Tika sākta cilvēku glābšana, tomēr šobrīd ir informācija, ka ēkas degošajā stāvā atrasti astoņi bojāgājuši cilvēki.

Vēl vismaz deviņi cilvēki cietuši un nodoti mediķu aprūpē, bet evakuēti 20 cilvēki. Par patvērumu viņiem sākusi gādāt Rīgas dome.

Pēc aptuveni septiņas stundas ilgušiem dzēšanas darbiem glābēji likvidējuši traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūrai LETA norādīja, ka līdz ar ugunsgrēka likvidēšanu notikuma vietā darbu pilnībā var pārņemt policijas eksperti.

Kopumā ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistīti 53 glābēji.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA apliecināja, ka pēc izsaukuma saņemšanas dienests uz notikuma vietu nosūtīja četras mediķu brigādes. Slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie. Daļai cietušajiem konstatēti apdegumi, citiem - saindēšanās ar degšanas produktiem.

Vēl divas personas mediķi apskatījuši nelaimes vietā, taču viņiem hospitalizācija nebija nepieciešama.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par traģisko ugunsgrēku Rīgā, Merķeļa ielā 8 izvietotajā hostelī, kur gājuši bojā astoņi cilvēki.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā norādīja, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) sociālajos tīklos vēsta, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas ugunsgrēks izcēlies hosteļa telpās un vairums iesaistīto ir ārzemnieki. Šī ēka ir sadalīta vairākos privātīpašumos, kuros izvietotas dažādas iestādes. Ēka ir privātīpašums.

Turpinās dzēšanas darbi, kuros strādā vairāk nekā pussimts ugunsdzēsēju.

Ugunsgrēka dēļ Merķeļa ielas posmā no A.Čaka ielas līdz Kr.Barona ielai ir slēgta satiksme.

Hostelis pašlaik deg aptuveni 140 kvadrātmetru platībā un tā dzēšanas darbi turpinās.

Patlaban ugunsgrēks vēl nav ierobežots, tāpēc degšanas platība vēl var mainīties.

Ēkā deg sestā jeb pēdējā stāva gaitenis un tam blakus esošās dzīvojamās telpas. Tāpat liesmas pārņēmušas jumta konstrukcijas un siltināšanas materiālus.

Minēto ielas posmu aktīvi izmanto arī sabiedriskais transports, tāpēc tā kustībā ir būtiskas izmaiņas. Kā informēja "Rīgas satiksmē", piemēram, 15.trolejbusam ir saīsināts maršruts, cits sabiedriskais transports ir novirzīts pa blakus ielām, piemēram, pa Čaka ielu u.tml.

Savukārt pa Barona ielu kursējošo tramvaju kustība nav traucēts, lai arī ugunsnelaimes rajonā vietām esot atslēgta elektrība.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu