Krievijas TV kanālā "RTVi" translēs jaunu ziņu programmu krievu valodā "Latvijas ziņas" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Chiociolla/Shutterstock

No trešdienas kabeļtīklos parādīsies jauna Latvijas ziņu programma krievu valodā - "Latvijas Ziņas", kas būs skatāma Krievijas televīzijas kanālā "RTVi" pirmdienās un trešdienās plkst.20.45, informēja "Latvijas ziņas" pārstāvji.

Savukārt sestdienās plkst.21 varēs skatīt programmu "Labāk zināt. Latvija". Kanāla pārstāvji apgalvo, ka šī būs analītiska programma par nedēļas notikumiem Latvijā, kuras noslēgumā būs intervijas un ziņu bloks. Tiek skaidrots, ka jaunais ziņu bloks, kā arī analītiskā programma tiekot veidota uz "neatkarīgā ziņu portāla "Latvijas ziņas" - "lz.lv" - satura pamata". Portāls pieder uzņēmumam "Global Entertainment". Saskaņā ar portālā "Firmas.lv" pieejamo informāciju, šis uzņēmums dibināts vien pirms gada.

"Global Entertainment" padomes loceklis Andžejs Pjateckis norādīja, ka pastāvot uzskats, ka komunikācijā ar krievvalodīgajiem iedzīvotājiem Latvijā pastāv nopietnas problēmas un ka nav iespējama abpusēja saziņa ar krievvalodīgajiem cilvēkiem Latvijā. Viņaprāt, svarīgi esot bijis radīt "neatkarīgu mediju produktu krievu valodā visiem krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem".

Viņš piebilda, ka patlaban ar RTVi televīzijas kanālu ir panākta vienošanās par Latvijas ziņu pārraidīšanu šajā kanālā.

"Latvijas ziņu" galvenais redaktors Alekss Aļehins uzskata, ka televīzijas ziņas krievu valodā Latvijā ir nepieciešamas un būs pieprasītas. "Jebkuram cilvēkam vienmēr būs ērtāk un patīkamāk saņemt ziņas viņa dzimtajā valodā," pauda Aļehins, piebilstot, ka, viņaprāt, svarīgi, lai šīs ziņas būtu pēc iespējas neatkarīgākas gan no ārējiem spēkiem, gan no valsts iekšējiem politiskajiem strāvojumiem. "Tas ir vienīgais veids, kā veidot ziņas, nevis propagandu," skaidroja redaktors.

RTVi ir starptautisks Krievijas daudzplatformu vides plašsaziņas līdzeklis krievu valodā, kura galvenā mītne atrodas Ņujorkā. Sākotnēji kanāls darbojies ar iepriekšējo nosaukumu - "NTV International", 2002.gadā pārtopot par "RTVi". Pērn par kanāla ģenerālproducentu kļuva Krievijas rokmūziķis, grupas "Ļeņingrad" solists Sergejs Šnurovs.

Kanāls tiek pārstāvēts dažādās platformās vairāk nekā 65 valstīs, tostarp: ASV, Kanādā, Eiropā, Izraēlā, NVS un Baltijas valstīs, kā arī Āzijā. Korespondentu tīkls ir 13 pasaules pilsētās, tostarp Ņujorkā, Losandželosā, Maskavā, Telavivā, Berlīnē, Rīgā, Erevānā, Tbilisi, Kijevā, Tallinā, Parīzē, Londonā un Viļņā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu