Atceļ daļu no ierobežojumiem braukšanas mācībām ar mopēdu vai motociklu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Motocikls ceļa malā
Motocikls ceļa malā Foto: Pixabay/Robin Cox

Saeima šodien lēma atcelt daļu no Ministru kabineta (MK) noteiktajiem ierobežojumiem braukšanas mācībām ar mopēdu vai motociklu.

Attiecīgo priekšlikumu pēc būtības virzīja Saeimas deputāti Gatis Eglītis (JKP) un Krišjānis Feldmans (JKP).

MK ir noteicis vairākas prasības, kas ir jāievēro praktiskās braukšanas apmācībā autosatiksmes apakšnozarē, lai iegūtu AM, A1, A2 un A kategorijas vadītāja tiesības, pirmās palīdzības mācību kursu praktiskās daļas individuālā apguvē un noslēguma pārbaudījuma kārtošanā.

No attiecīgām prasībām Saeima šodien nolēma atcelt noteikumus, ka mācības klātienē notiek tikai individuāli, braukšanas apmācību laikā attālinātai saziņai starp apmācāmo personu un apmācību veicēju izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus.

Tāpat tiks izslēgts nosacījums, ka pēc katras individuālās apmācības tiek ievērots 15 minūšu pārtraukums, kā arī tiek veikta motocikla vadības sviru, slēdžu u. c. virsmu, kā arī elektronisko saziņas līdzekļu dezinfekcija.

Atcelta arī prasība, ka, ja individuālās apmācības notiek braukšanas mācību laukumā, ir pieļaujama ne vairāk kā divu individuālo apmācību norise vienlaikus, attiecīgi piedaloties apmācībās ne vairāk kā diviem apmācāmajiem un vienam vai diviem apmācību veicējiem, citu personu atrašanās braukšanas mācību laukumā nav pieļaujama.

Šie grozījumi likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu