Par € 7,2 miljoniem skolās uzlabos gaisa ventilāciju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Tobias Arhelger/Shutterstock

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) par 7,2 miljoniem eiro plāno vispārējās izglītības iestādēs uzlabot gaisa ventilācijas sistēmas, aģentūrai LETA atklāja ministrijā.

Iniciatīvā ir paredzēts atbalsts pašvaldību augstas gatavības projektiem tā dibināto vispārējās izglītības iestāžu ventilācijas sistēmu būvniecībai vai decentralizēta ventilācijas aprīkojuma ierīkošanai (atsevišķās telpās).

Projektu īstenošana ir jāsāk 2021.gadā un to īstenošana ir jāpabeidz ne vēlāk kā līdz 2022.gada beigām.

IZM norādīja, ka iniciatīvas laikā plānots uzlabot gaisa apmaiņu apmēram 20 izglītības iestādēs. Lai nodrošinātu vienmērīgu reģionālo pārklājumu ir paredzēta ierobežojumi attiecībā uz katram plānošanas reģionam pieejamo finansējumu, ja kopējais pieprasītais investīciju projektu finansējuma apmērs pārsniegs 7,2 miljonus eiro.

Patlaban ministrija ar nozaru ministrijām saskaņo Ministru kabineta noteikumu projektu. Pasākuma ieviešanas kārtības apstiprināšana Ministru kabinetā plānota šī gada maijā.

Savukārt IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP) stāstīja, ka vispārējās izglītības skolas ventilācijas sistēmas ieviešanai un uzlabošanai varēs pieteikties konkursa kārtībā. No ministrijas puses katram konkursa uzvarētājam varētu piešķirt maksimums līdz pusmiljonam, taču to ministrija vēl vērtēs un precizēs.

Viņš skaidroja, ka IZM nodrošinās, lai pie grantiem tiek ne tikai lielo pilsētu skolas, bet arī reģionu skolas.

"Mēs ievērosim reģionu principu, lai nav tā, ka tikai dažām Rīgas skolām tiek," teica politiķis.

Skolām, kurām nepietiks finansējums ventilācijas sistēmas ieviešanai šīs vasaras laikā, līdz 14 miljoniem eiro būs pieejams Valsts kases aizdevums.

Finansējums paredzēts no valsts budžeta.

Kā liecina Finanšu ministrijas ziņojums par augstas gatavības projektiem, IZM bija pieprasījusi līdzekļus līdz 28,482 miljoniem eiro būvdarbiem augstas gatavības ministrijas resora izglītības attīstības projektiem, kā arī līdz 5,178 miljoniem eiro pieprasīti Kultūras ministrijas profesionālās izglītības iestādēm. Tā kā izglītības nozarē ir aktuāli vēl vairāki investīciju projekti, kas atbilst šajā ziņojumā minētajiem nosacījumiem, tad IZM plāno sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā papildu projektus 7,291 miljona eiro apmērā.

Jau ziņots, ka valdība marta vidū apstiprināja 219 miljonu eiro sadalījumu ministriju augstas gatavības projektiem.

Īstenojamie pasākumi 2021.gadā tiks finansēti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", savukārt 2022.gadā nepieciešamais finansējums tiks iekļauts, gatavojot 2022.gada valsts budžeta projektu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu