Noraidīta prasība par pabalsta izmaksu pēc termiņa deputātei Sprūdei (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijusī Saeimas deputāte Karina Sprūde.
Bijusī Saeimas deputāte Karina Sprūde. Foto: Edijs Pālens/LETA

Administratīvajā rajona tiesa noraidījusi prasību par 100 eiro bērnu piedzimšanas pabalsta izmaksu pēc nokavēta termiņa Saeimas deputātei Karinai Sprūdei (LK), ko politiķe nolēmusi nepārsūdzēt, iepriekš pavēstīja parlamentāriete.

Viņa skaidroja, ka objektīvu iemeslu dēļ bija par vēlu pieteikusies uz Ādažu domes vienreizēju 100 eiro pabalstu pēc bērna piedzimšanas, tāpēc to nesaņēma. To vajadzējis paveikt pusgada laikā, bet Sprūde dokumentu iesniegusi nedaudz vēlāk.

Kā skaidroja politiķe, viņa lēmumu par pabalsta nepiešķiršanu apstrīdējusi nevis naudas summas dēļ, bet piemēra dēļ citām māmiņām, kurām arī varētu būt bijis apgrūtināti iesniegt dokumentus klātienē Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ.

Politiķe vērsa uzmanību, ka saskārās arī ar problēmām portāla "latvija.lv" izmantošanā, lai ērti varētu iesniegt atbilstošo dokumentu. Tāpēc nepieciešams domāt, kā uzlabot šo elektronisko sistēmu, jo pašlaik ne visus datus sistēma aizpilda automātiski, tāpat arī arī atšķiroties "latvija.lv" un pašvaldības attiecīgā veidlapa, skaidroja deputāte.

Savukārt iesniegumu nest klātienē jaunās māmiņas izvairās aiz bailēm inficēties ar Covid-19, norādīja Sprūde.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu