Jelgavas novada pašvaldība vēlas aizņemties 1,3 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jelgava. Ilustratīvs attēls.
Jelgava. Ilustratīvs attēls. Foto: Valdis Skudre/shutterstock.com

Trīs projektu īstenošanai Jelgavas novada pašvaldība aizņemties 1 358 800 eiro, lēmusi novada dome.

Deputātu atbalstītais lēmumprojekts paredz iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) izvērtēšanai trīs pašvaldības investīciju projektu pieteikumus valsts aizņēmuma saņemšanai. Pozitīva lēmuma gadījumā plānots Kalnciemā izbūvēt jaunu sporta centru, Jaunsvirlaukā izbūvēt jaunu tiltu un atjaunot Ziedkalnes ceļu Vilces pagastā. Pašlaik precīzas aizņēmuma summas vēl nav zināmas, jo nav noslēgušās visu trīs projektu iepirkuma procedūras, bet pašvaldības speciālisti, veicot ekonomiskos aprēķinus paredz, ka nepieciešamais aizņēmuma apmērs būs ap 1 358 800 eiro.

Tiltu pār Vircavas upi uz pagasta ceļa Šalkas-Upmaļi paredzēts izvbūvēt Jaunsvirlaukas pagastā. Pašlaik tilts ir sliktā tehniskā stāvoklī un, lai to varētu droši ekspluatēt, nepieciešams veikt virkni uzlabojumu. Izstrādātais būvprojekts paredz demontēt veco tiltu un tā vietā izbūvēt jaunu, drošu tiltu, aprīkot tiltu ar barjerām un margām un veikt virkni citu nozīmīgu darbu.

Projektā "Vilces pagasta Ziedkalnes ceļa seguma atjaunošana" plānotie pasākumi ir Ziedkalnes ceļa seguma atjaunošana 1,66 kilometru garumā. Šis ceļa posms pašvaldības plānoto darbu sarakstā ir jau vairākus gadus, jo esošais asfalts, īstenojot iepriekšējos gados ūdenssaimniecības projektu un izbūvējot pievadus uz ciemata mājām, kā arī novēršot dažādus bojājumus, vairākkārt pārrakts un labots.

"Diemžēl šajā ceļā posmā izveidojusies situācija, ka ceļa kvalitatīvu uzturēšanu ar vienkāršām remonta metodēm vairs nav iesējams efektīvi nodrošināt," skaidroja pašvaldībā.

Projekts paredz atjaunot ceļa seguma konstrukciju, iztīrīt un izbūvēt jaunus sāngrāvjus, nomainīt nolietojušās caurtekas un citus darbus.

Savukārt projekts "Veikala pārbūve par Kalnciema sporta klubu" paredz Kalnciema pagastā Lielupes ielā 11 izbūvēt jaunu sporta centru. Izstrādātais būvprojekts paredz virkni arhitektūras risinājumu, lai sporta namu pielāgotu brīvās cīņas sportistu un pagasta sporta entuziastu vajadzībām.

Nams ir vienstāva ēka teju 300 kvadrātmetru platībā. Lai tā kļūtu par daudzfunkcionālu un mūsdienīgu sporta centru, dizaina risinājumi mainīs gan fasādi, gan iekštelpas. Turklāt, demontējot esošo starpstāvu pārsegumu, ēkai iecerēts izbūvēt arī otro stāvu.

Pirmajā stāvā plānojums paredz telpas trenažieru un deju zālei, kā arī tehniskajām un sanitārajām telpām. Savukārt otrajā stāvā tehniskie risinājumi pielāgosies tuvcīņas sporta vajadzībām. Būvniekiem būs jāveic arī teritorijas labiekārtošanas darbi - jāierīko nožogojums, lietus kanalizācijas sistēma, ārējais apgaismojums, jāizveido iekšpagalms un jāveic celiņu un laukumu atjaunošana. Pašreiz apbūves laukums ir teju 400 kvadrātmetru, savukārt pēc pārbūves apbūves laukums būs 532 kvadrātmetrus liels.

Projektam "Veikala pārbūve par Kalnciema sporta klubu" ir izstrādāts būvprojekts un saņemta būvatļauja. Tāpat ir noslēdzies iepirkums un norit vērtēšanas process, lai noskaidrotu būvdarbu veicēju.

Būvprojekts un paskaidrojuma raksti izstrādāti un būvatļaujas saskaņotas arī projektam "Tilta pār Vircavas upi uz ceļa Šalkas-Upmaļi-Vircavas tilts Nr.46 Jaunsvirlaukas pagastā Jelgavas novadā izbūve" un "Vilces pagasta Ziedkalnes ceļa seguma atjaunošana". Elektronisko iepirkumu sistēmā abiem projektiem iepirkumi izsludināti aprīļa beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu