"Smart-ID" lietotāju skaits Latvijā sasniedzis miljonu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: ImYanis/Shutterstock.

Autentifikācijas sistēmas "Smart-ID" lietotāju skaits Latvijā ir sasniedzis miljonu, pavēstīja "Smart-ID" pārvaldnieka "SK ID Solutions" Latvijas filiāles vadītāja Sanita Meijere.

Viņa arī norādīja, ka Baltijas valstīs ik dienas kopumā tiek veikti vairāk nekā 2,5 miljoni darījumu, kur identitātes apliecināšanai tiek izmantots "Smart-ID".

""Smart-ID" aizvien biežāk tiek integrēts dažādos e-pakalpojumos un jau sen ir pieejams ne tikai bankās," pauda Meijere, piebilstot, ka Latvijā "Smart-ID" savos pakalpojumos integrējuši 85 dažādu tiešsaistes pakalpojumu nodrošinātāji.

Viņa arī atzīmēja, ka attālināto darījumu apmērs, kas tiek veikts, izmantojot "Smart-ID", ik dienu kļūst aizvien lielāks.

Jau ziņots, ka Igaunijas uzņēmums "SK ID Solutions" risinājumu "Smart-ID" prezentēja 2017.gada sākumā. To var izmantot e-pakalpojumu nodrošināšanai finanšu, izglītības, telekomunikāciju, enerģētikas, mazumtirdzniecības un arī dažādu valsts pakalpojumu nodrošināšanai.

"Smart-ID" digitālā paraksta risinājums atbilst Eiropas "eIDAS" regulējuma tehniskajai specifikācijai. Šis sertifikāts apliecina risinājuma līdzvērtīgumu ar roku rakstītam parakstam un to ir jāpieņem visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

"SK ID Solutions" filiāle Latvijā reģistrēta 2019.gadā. "SK ID Solutions" akcionāri ir "SEB banka", "Swedbank" un "Telia Eesti".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu