Rundāles pilī norisināsies pavasara stādu tirgus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šopavasar, 15. maijā, Rundāles pils franču dārzā norisināsies dārzkopju un dārzu mīļotāju ļoti gaidīts pasākums – "Pavasara stādu tirgus Rundāles pilī". Tā būs iespēja meklēt un noskatīt jaunumus, atrast sen kārotus augus vai dārza dekoratīvos elementus, ar ko papildināt sava dārza stādījumus, informē Rundāles pils muzeja pārstāve Ilze Kusiņa.

“Lai dārzs visa gada garumā izskatītos labi, tajā jāstāda dažādos laikos ziedoši augi. Šo atziņu ņemam vērā, veidojot pils dārza apstādījumus. Krokusi uzzied jau agri pavasarī, tos vēlāk papildina tulpes un ziedošie kokaugi, visu vasaru un pat rudenī priecē rozes un ornamentālajā parterā iestādītās samtenes, studentu neļķes, smaržīgā tabaka, salvija, viengadīgās krizantēmas,” stāsta Rundāles pils muzeja Parka nodaļas vadītāja vietniece Ieva Reinvalde.

Stādu tirdziņa apmeklēšana ir lieliska iespēja apvienot iepirkšanos ar patīkamu pastaigu franču dārzā, gūstot vērtīgas ierosmes un pozitīvu noskaņojumu visai dienai. Tirdziņā būs iespējams iegādāties ziemciešu un vasaras puķu stādus, košumkrūmus, ogulājus un augļu kokus, graudzāles, garšaugus un, protams, rožu stādus plašā sortimentā. Būs iespējams nopirkt arī bioloģiskos augu mēslošanas līdzekļus, skalu pinumus un pašdarinātus dārzkopju darbarīkus.

Šogad apmeklētājiem jārēķinās ar lielākiem ierobežojumiem, nekā tas bija pērnajā gadā. Franču dārzā būs stingri nodalītas divas tirdzniecības vietas – katrā no tām būs divdesmit tirgotāju. Kā ikvienā tirdzniecības vietā, apmeklētājiem jāievēro divu metru distance, obligāti vajadzīgas deguna un mutes aizsargmaskas. Tirdzniecības dienā aicinām apmeklētājus ievērot teritorijā izvietotās norādes zīmes, atsaukties uz muzeja darbinieku norādījumiem un ievērot SPKC rekomendācijas.

“Pavasara stādu tirgus Rundāles pilī” tiek organizēts, lai popularizētu franču dārzu un dārzu kultūru Latvijā, vienlaikus atbalstot stādaudzētājus un dārza preču tirgotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu