Francijas zvejas kuģi atstāj Džērsijas ūdeņus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MARC LE CORNU/MARC LE CORNU via REUTERS/Scanpix

Aptuveni 50 Francijas zvejas kuģi, kas bija sabraukuši pie Džērsijas salas, lai protestētu pret jauniem noteikumiem zvejas licenču saņemšanai, sākuši izklīst, ziņu aģentūrai AFP atklāja viens no zvejniekiem.

Džērsija ir Apvienotās Karalistes Kroņa īpašums.

Džērsijas amatpersonas stingri turas pie savas nostājas, AFP atklāja zvejnieks, kura kolēģi tikās ar vietējām varasiestādēm. Viņš sacīja, ka zvejnieki vairs neko daudz nevar izdarīt, un tagad ministru ziņā ir atrast risinājumu.

Francijas Normandijas reģiona zvejniecības nozares vadītājs Dimitrijs Rogofs sacīja, ka spēka izrādīšana ir beigusies un tagad pie darba jāķeras politiķiem.

Saskaņā ar Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) Tirdzniecības un sadarbības vienošanos (TCA) Džērsijas valdība ir ieviesusi jaunus noteikumus, kas paredz, ka Francijas kuģiem ir jāiesniedz pierādījumi par iepriekšēju zvejošanu Džērsijas ūdeņos, lai tie varētu saņemt zvejas licenci.

Francijas zvejnieki uzskata jaunos noteikumus par netaisnīgiem.

Rogofs aicināja Francijas valdības amatpersonas vajadzības gadījumā atspēlēties Lielbritānijai par šiem jaunajiem noteikumiem, kas apgrūtina zvejošanas licenču saņemšanu.

Francijas jūras ministre Annika Žirardēna otrdien saasināja situāciju vēl vairāk, paziņojot, ka Francija ir gatava atslēgt elektroapgādi Džērsijai, ko Londona nodēvēja par nepieņemamu soli.

Džērsija 95% no elektroenerģijas saņem no Francijas pa trim jūras kabeļiem.

"Zvejniekiem nebūtu jānobloķē Džērsija, lai dabūtu to, ko viņi vēlas. Ja mēs nesasniegsim savus mērķus, ministriem jāizslēdz gaismas," sacīja Rogofs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu