Igaunijā izsēdināti ASV desantnieki, kas ieradušies tiešā reisā no Ziemeļkarolīnas (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā naktī Igaunijā, Nurmsi lidlaukā, Jervas apriņķī Aizsardzības spēku ātrās reaģēšanas mācību ietvaros tika izsēdināts ASV desants. Mācības notiek, lai praktizētu Igaunijas aizsardzību iespējamā krīzes situācijā.

Mācībās piedalījās aptuveni 2500 Igaunijas, ASV un Lielbritānijas aizsardzības spēku karavīru un virsnieku. Turklāt tajās iesaistītas arī vairāk nekā 20 lidmašīnas un helikopteri.

Šīs mācības ir daļa no „Defender Europe” vingrinājumu sērijas, kas ir lielākā ASV vadīto militāro mācību sērija 16 Eiropas valstīs pēdējo 25 gadu laikā.

Lidojums no ASV ilga apmēram 10 stundas, bet desantēšanās virs Nurmsi lidlauka tika veikta no 300 metru augstuma ar militāro transporta lidmašīnu C-17, kā arī C-130 palīdzību, kas desantniekus piegādāja arī no Lietuvas. No 82. ASV Gaisa desanta divīzijas bija ieradušies apmēram 600 cilvēku.

Deviņi operācijā iesaistītie smagā transporta lidaparāti C-17 nosēdās Amari aviobāzē, lai uzpildītu degvielu. Pēc pāris stundām tie bija gatavi atkal pacelties. Bez tiem lidlaukā atradās arī aptuveni divdesmit helikopteri - līdz šim lielākā Emari izvietotā aviācijas grupa.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Šī ir pirmā reize, kad Igaunijas un Amerikas štābi veic tik sarežģītu kopīgu operāciju. Iegūtā pieredze ir likusi pamatu turpmāko operāciju plānošanai," sacīja Aizsardzības spēku komandieris ģenerālleitnants Martins Herems.

Igaunijas bruņoto spēku štābā informēja, ka viss notika taktiskajā situācijā, kas ir pēc iespējas pietuvināta reālajai situācijai. Jau šodien karavīrus ar helikopteriem nogādās Centrālajā poligonā, savukārt nolūkā novērot šīs mācības Igaunijā ieradīsies arī ASV bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā.

Manevru laikā plānots izstrādāt Igaunijas aizsardzību krīzes gadījumā.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu