Pāvests atsāk klātienes vispārējās audiences

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FABIO FRUSTACI / EPA

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks trešdien pauda prieku, ka var jau atkal būt savas draudzes vidū, pirmo reizi pēc sešu mēnešu pārtraukuma klātienē tiekoties ar ticīgajiem vispārējā audiencē.

Pāvests sveica kādu mazuli, parakstījās grāmatā, uzvilka cepuri, ko kāds viņam bija iedevis, parunājās ar bērniem, kas viņam bija uzgleznojuši gleznas.

Visi ticīgie, kas bija pulcējušies, lai sveiktu Francisku, bija maskās, tomēr pats pāvests - bez maskas.

"Esmu priecīgs, ka varu atsākt šo notikumu klātienē, jo es jums varu pateikt vienu - nav jauki runāt, ja tev priekšā nav nekā, kameras priekšā," Francisks sacīja ticīgajiem, kas, ievērojot sociālās distancēšanās prasības, bija izvietojušies Vatikāna Sandamaso pagalmā.

Pāvests pārtrauca rīkot trešdienu publiskās audiences, kad pagājušā gada sākumā Itālijā sākās koronavīrusa uzliesmojums, un rīkoja tās videokonferences režīmā no Apustuliskās bibliotēkas.

Tās tika atsāktas septembrī un oktobrī, tomēr ne Svētā Pētera laukumā, bet pagalmā, kur varēja ierasties tikai 500 cilvēku, tomēr arī šīs klātienes audiences tika pārtrauktas, no jauna pieaugot inficēšanās gadījumu skaitam.

Pagalms trešdien nebija pilns, tomēr aptuveni 300 cilvēku bija ieradušies, lai paustu prieku par iespēju tikties ar pāvestu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu