Daugavpils novadā aizturēts šoferis, kurš "lidojis" ar 190 km/h (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: supergenijalac/Shutterstock

Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpils novadā aizturēts autovadītājs, kurš pa ceļu braucis ar ātrumu 190 kilometri stundā (km/h), informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Svētdien, 9.maijā, plkst.16.32 uz Daugavpils apvedceļa policijas uzmanību pievērsa kāds automašīnas BMW vadītājs, kurš pārvietojās daudz ātrāk, nekā tas konkrētajā ceļa posmā ir atļauts. Tika fiksēts, ka automašīna pārvietojās ar ātrumu vairāk nekā 190 km/h. Policijas amatpersonas pieņēma lēmumu transportlīdzekli apturēt un, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, panāca pārgalvīgo autobraucēju un apturēja to.

1994.gadā dzimušajam automašīnas vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, taču alkohola koncentrācija netika konstatēta.

Saistībā ar notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par šādu likumpārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam piemērots 400 eiro liels naudas sods, kā arī piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumus uz sešiem mēnešiem.

Policija aicina transportlīdzekļa vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu