Miris "Ardēnu briesmonis", kuram piesprieda divus mūža ieslodzījumus (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP

Par “Ardēnu briesmoni” dēvētais Francijas sērijveida slepkava Mišels Furnirē, kurš laika periodā no 1987. līdz 2001.gadam nogalināja vismaz astoņas meitenes un jaunas sievietes, šomēnes nomira stingri apsargātā slimnīcas nodaļā Parīzē. “Ardēnu briesmonim” par slepkavībām un nolaupīšanām tika piespriesti divi mūža ieslodzījumi, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Furnirē nomira 10.maijā, 79 gadu vecumā. Slimnīcā Parīzē Furnirē tika nogādāts aprīļa beigās no netālu esošā Fresnē cietuma. Kā ziņo Francijas laikraksts “Le Parisien”, Furnirē bija sirds slimība un viņš cieta arī no Alcheimera slimības. Slimnīcā ārsti viņam bija izraisījuši mākslīgo komu.

Furnirē 2008.gadā tika piespriests mūža ieslodzījums pēc tam, kad viņš tika notiesāts par septiņu meiteņu un vienas jaunas sievietes noslepkavošanu. 2018.gadā viņam tika piespriests vēl viens mūža ieslodzījums par kāda noziedznieka kompanjones noslepkavošanu.

Viņš atzinās vēl vairākās citās slepkavībās.

Par līdzdalību Furnirē pastrādātajos noziegumos mūža ieslodzījums tika piespriests arī viņa sievai Monikai Olivjē.

Monika Olivjē
Monika Olivjē Foto: AFP/SCANPIX

Furnirē upuri - lielāko daļu no kuriem viņš vispirms izvaroja – bija vecumā no 12 līdz 30 gadiem. Savus upurus viņš nošāva, nožņaudza vai nodūra. Lielākā daļa slepkavība tika pastrādāta Ardēnu reģionā Francijas ziemeļos un Beļģijā, tāpēc mediju Furnirē nodēvēja par “Ardēnu briesmoni”.

Par seksuālu noziegumu Furnirē pirmo reizi tika notiesāts 25 gadu vecumā, kad viņam tika piespriests astoņu mēnešu nosacīts cietumsods par uzbrukumu meitenei. 1984.gadā viņam tika piespriests reāls cietumsods par uzbrukumu citai meitenei. Atrodoties cietumā Furnirē sāka sarakstīties ar savu vēlāko sievu Olivjē.

Kā vēlāk atklāja izmeklētāji, Olivjē piekrita palīdzēt Furnirē meklēt jaunus potenciālos upurus, ja viņš nogalinās Olivjē toreizējo vīru.

Kad Furnirē 1987.gadā iznāca no cietuma, Olivjē viņu sagaidīja pie cietuma vārtiem, bet jau divus mēnešus vēlāk viņi pastrādāja pirmo kopīgo noziegumu.

Foto: AFP/SCANPIX

1987.gada decembrī Olivjē vadīts mikroautobuss piestāja blakus 17 gadus vecajai Izabellai, kura Francijas pilsētā Oksērā gāja mājās no skolas.

Olivjē meitenei paziņoja, ka esot apmaldījusies un pārliecināja viņu braukt līdzi, lai rādītu ceļu. Pa ceļam Olivjē uzņēma mikroautobusā Furnirē, kurš apgalvoja, ka viņam esot salūzusi automašīna.

Furnirē un Olivjē pirms tam meiteni bija vairākas dienas novērojuši. Furnirē meiteni mikroautobusā vispirms izvaroja, bet pēc tam nogalināja.

Izabella bija Furnirē un Olivjē pirmais upuris, bet nākamo 16 gadu laikā pāris sadarbojās vēl vairāku meiteņu un jaunas sievietes nolaupīšanā un nogalināšanā Francijā un Beļģijā.

Pāris tika apturēts 2003.gadā, kad kādai 13 gadus vecai meitenei, ko Furnirē mēģināja nolaupīt, izdevās aibēgt. Viņas liecības palīdzēja policijai aizturēt Furnirē un Olivjē.

2008.gada tiesas prāvā Furnirē tika notiesāts par septiņām slepkavībām. Savukārt 2018.gadā tika notiesāts arī par vēl kādas sievietes nogalināšanu - šī sieviete bija kompanjone kādam bankas laupītājam, ar kuru Furnirē iepriekš bija iepazinies cietumā.

2018.gadā Furnirē atzinās vēl divu sieviešu slepkavībās, bet pagājušā gada pavasarī viņš atzinās arī deviņus gadus vecas meitenes noslepkavošanā 2003.gadā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu