VID muitas amatpersonas atklāj 100 000 viltotu tablešu pasta sūtījumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus, pasta sūtījumos konstatējušas 100 000 viltotu tablešu, pavēstīja VID pārstāvji.

Dienestā informēja, ka lidostas "Rīga" muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot pasta sūtījumu muitas kontroli, četros sūtījumos no Lielbritānijas konstatējušas medikamentus ar uzrakstiem "Vidalista 20 Tadalafil Tablets", ko mēģināts ievest slēptā veidā.

Kontroles laikā muitas amatpersonām radās aizdomas par iespējamiem intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem. Lai pārliecinātos, vai zāles ir viltotas, preču zīmes īpašnieka pārstāvim nosūtīts lūgums sniegt atzinumu.

Foto: VID

Šonedēļ VID Muitas pārvalde saņēmuši oficiālu atzinumu, ar kuru tiesību īpašnieks apstiprina, ka ir pārkāptas intelektuālā īpašuma tiesības. Pamatojoties uz atzinumu, muita pabeidza kontroles procesu un izņēma kopumā 100 000 vienības minēto medikamentu.

Atbilstoši tiesību īpašnieka atzinumā sniegtajai informācijai kopējā šāda daudzuma oriģinālo preču vērtība ir 1,78 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu